Overslaan en naar de inhoud gaan

Linda Jansma – Rozen met liefde

Rozen met liefde

Elk jaar luistert Josefien single, samenwonend met kater Lenny, verslaafd aan Downton Abbey naar het verhaal van haar oma. Die vertelt dat ze al veertig jaar lang op 14 februari bloemen krijgt van een onbekende aanbidder die zich Valentijn noemt. Nu haar oma bijna negentig wordt, vindt Josefien dat het tijd is dat iemand gaat uitzoeken wie die geheimzinnige Valentijn eigenlijk is. En wie kan dat beter doen dan zijzelf?

Haar zoektocht eindigt bij een kleine bloemenwinkel in een petieterig dorpje, dat gerund wordt door de enorm knappe bloemist Robin. Weet hij echt niet wie de onbekende Valentijn is, zoals hij beweert, of heeft hij iets te verbergen? Om daar achter te komen solliciteert Josefien naar een baantje in zijn winkel. Maar of dat nou zo verstandig is?

Linda Jansma staat bekend als één van de beste thrillerauteurs van Nederland. Hoe leuk is het dan dat zij voor Uitgeverij De Verhalenfabriek een novelle in liefdesstijl heeft geschreven. Jansma zou Jansma niet zijn als ze daar niet een klein mysterieus sausje overheen zou gieten.

‘Rozen met liefde’ leest heerlijk vlot en kun je binnen één dag uitlezen. Het verhaal is leuk, bevat humor en staat vol met (onverwachte) liefde. De zoektocht naar de geheime aanbidder staat iets minder centraal dan ik van tevoren verwacht had, maar dit mysterie wordt zeker niet vergeten. Josefien is een leuk personage dat het een en ander over zichzelf ontdekt binnen het verhaal.

Al met al heeft Jansma met ‘Rozen met liefde’ een heel fijn tussendoortje geschreven. Het was vooral erg leuk om eens een (liefdes)roman van deze auteur te lezen in plaats van een thriller. Wat mij betreft, schrijft ze nog eens vaker zo’n leuk tussendoortje… en vergeet ze zeker haar thrillers niet.

Auteur: Linda Jansma
Titel: Rozen met liefde
Genre: Roman
Aantal pagina's: 120
Uitgeverij: De Verhalenfabriek
ISBN: 9789461097965