Overslaan en naar de inhoud gaan

Lizette van Geene – De gelukscoach

De gelukscoach

Op haar dertigste verjaardag besluit Simone haar leven drastisch om te gooien. Ze wordt gelukscoach, gespecialiseerd in bibliotherapie, want ‘lezen doet genezen.’ Ze benut het lange kerstweekend in het huis van haar ouders in Noord-Frankrijk om te oefenen met haar familieleden. Maar al snel beseft ze dat je niet ongestraft in het privéleven van je familie kunt snuffelen...

In ‘De gelukscoach’ volg je als lezer hoofdpersonage Simone. Zij staat op het punt om een en ander te veranderen in haar leven. Lizette van Geene geeft in korte tijd veel informatie over dit personage, zowel over haar heden als haar verleden. Dat kan wat overweldigend overkomen, maar je moet wel wat meer over Simone te weten te komen om haar acties tijdens de kerstperiode bij haar ouders te begrijpen. De eerste helft van het verhaal lijkt daardoor wat vlug en chaotisch te verlopen.

Bij de rest van ‘De gelukscoach’ is hier minder sprake van. Vanaf het moment dat Simone haar eerste gesprek met een van haar familieleden heeft, komt het verhaal echt goed op gang. Dan word je als lezer ook meer meegenomen in het boek en ben je benieuwd hoe het zal gaan verlopen. Wat heeft Van Geene leuke plottwists bedacht die in het verhaal komen naar aanleiding van de gesprekken tussen Simone en haar familieleden. En wat een heerlijk einde! Het maakt van ‘De gelukscoach’ een prima tussendoortje.

Auteur: Lizette van Geene
Titel: De gelukscoach
Genre: Novelle
Aantal pagina's: 100
Uitgeverij: De Verhalenfabriek
ISBN: 9789461098603