Overslaan en naar de inhoud gaan

Manuela Inusa – Het wonderbaarlijke wolparadijs

Het wonderbaarlijke wolparadijs

Susan brengt het liefst al haar tijd door in haar kleine wolwinkel. Tussen de verkopen door breit ze prachtige dingen die ze in haar winkel verkoopt. Haar vriendinnen komen af en toe langs en weten dat Susan altijd voor hen klaarstaat. Dat kunnen ze maar al te goed gebruiken tijdens deze koudste winter die Valerie Lane ooit heeft gekend.

‘Het wonderbaarlijke wolparadijs’ is het vierde deel in de Valerie Lane serie van Manuela Inusa, waarin een gezellig winkelplein centraal staat. In dit boek is Susan het hoofdpersonage.

In de eerste drie delen is Susan een vrij mysterieus personage. Ze komt als een zeer attente vrouw over, maar je weet nog maar heel weinig over haar. Daar komt in ‘Het wonderbaarlijke wolparadijs’ verandering in. Je leert haar een stuk beter kennen en je pinkt af en toe een traantje weg als je over haar verleden leest. Daar zal ik verder niets over verklappen, maar gebeurtenissen uit haar verleden verklaren veel over haar waarom ze de vrouw is die ze nu geworden is.

Inusa weet de gemoedelijke sfeer van Valerie Lane wederom goed neer te zetten. Je krijgt een steeds beter beeld van alle winkels, hun eigenaren met het personeel en de vaste klanten. Het is heel leuk dat er in dit vierde deel een aantal nieuwe personages geïntroduceerd worden, waaronder Charlotte die ook al het een en ander heeft meegemaakt. Dat houdt de serie als het ware levendig.

Het verloop van de verhalen in deze serie is niet heel verrassend, zeker niet als je de eerdere delen al gelezen hebt. Dat doet weinig af aan de reeks. Susan blijkt een lief personage te zijn, die je echt de wereld gunt. Hier en daar wordt ze misschien iets teveel als een heilig boontje neergezet, maar dat verder niet veel af aan het verhaal. Het is fijn om haar nu beter te kennen. Op naar deel 5!

Auteur: Manuela Inusa
Titel: Het wonderbaarlijke wolparadijs
Serie: Valerie Lane
Genre: Roman
Aantal pagina's: 304
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022595152