Overslaan en naar de inhoud gaan

Marijke Vos – Voor de show

Voor de show

Cleo Huizinga is dolblij met haar nieuwe baan als assistent van privédetective Sandra Keizer. Zonder enige opleiding maar vol goede moed stort ze zich op alle zaken die Sandra haar toeschuift.

Soapster Elisa Duinhoven wordt bedreigd met gehavende barbies, geknakte rozen en varkensbloed op de muur, en Cleo wordt ingeschakeld om de dader te vinden. Terwijl Cleo de identiteit van de stalker probeert te onthullen, worden de bedreigingen steeds grimmiger en lijkt zijzelf ook gevaar te lopen. Temidden van de spanning wordt er om Cleo’s hulp gevraagd uit een onverwachte hoek.

‘Cleo Huizinga, privédetective’ is een zesdelige feelgoodserie van Marijke Vos. ‘Voor de show’ is het derde deel.

In dit derde boek dat nauw aansluit bij het vorige boek komt een oude bekende uit het eerste deel voorbij. Cleo moet even nadenken hoe ze daar nu mee om moet gaan. Heerlijk om te zien hoe de verschillende boeken uit deze serie allemaal bij elkaar passen. Niet alleen door de (hoofd)personages, maar ook door de terugkeer van personen uit andere delen. Dat heeft de auteur leuk gedaan.

‘Voor de show’ vond ik alleen wel het minste deel uit de serie tot nu toe. Op sommige momenten ergerde ik me aan Cleo en aan bepaalde acties van haar. Ook had ik al vrij snel door hoe de zaak die Cleo moet onderzoeken in elkaar zat (en bleek ik het bij het rechte eind te hebben). En ik had echt medelijden met Ahmet. Hoe doet hij wat hij allemaal doet?

Dit neemt overigens niet weg dat dit derde deel prima in de serie past. Ik vond alleen vooral de zaak uit het tweede boek mooi gekozen en interessant uitgewerkt door Vos. Ik heb ‘Voor de show’ alsnog met plezier gelezen. Cleo blijft een grappig personage, vooral als ze zomaar ineens iets uitflapt. En de inmiddels bekende cliffhanger zorgt ervoor dat je benieuwd bent naar deel 4. Kom maar op!

Auteur: Marijke Vos
Titel: Voor de show
Serie: Cleo Huizinga, privédetective
Genre: Roman
Aantal pagina's: 87
Uitgeverij: HarperCollins
ISBN: 9789402770674