Overslaan en naar de inhoud gaan

Megan Clawson – Love at First Knigt

Love at First Knight

Daisy Hastings heeft van jongs af aan al het gevoel dat ze in het verkeerde tijdperk is geboren. Dus als ze een vakantiebaantje krijgt bij de Tower of London, voelt dat als een stap in de goede richting. Theodore ‘Teddy’ Fairfax is totaal losgeslagen, vinden zijn familieleden. Ooit behoorde hij tot de koninklijke familie, nu werkt hij (met tegenzin) gedurende de zomer bij de Tower of London. Toch zou hij diep vanbinnen nergens liever willen zijn.

Wanneer Daisy door Teddy’s toedoen bijna wordt ontslagen, verklaart ze hem de oorlog. Terwijl ze de degens kruisen, ontdekken ze dat ze beiden een beetje verloren zijn. En dat misschien, heel misschien, de liefde kan bloeien, zelfs op een slagveld...

‘Love at First Knight’ was mijn eerste kennismaking met Megan Clawson. En oeh, ik had wel even moeite om lekker in het verhaal te komen. Ik vond de vertelwijze lastig, met name door de lange zinnen, en ik had in eerste instantie niet zoveel met het personage Daisy. Dit zorgde ervoor dat ik niet zo gemakkelijk mijn aandacht bij het boek kon houden.

Pas halverwege het verhaal zat ik er wat beter in en kon het me iets meer boeien. Je raakt dan wat meer geboeid door Daisy. Hoe komt het dat zij zo introvert is? Waar leidt het naartoe met Teddy? Blijft ze altijd zo hecht met haar familie? De ouders van Daisy hebben een mooie rol in het verhaal gekregen. Mede door de hechte band die Daisy met ze heeft. Dat vond ik erg mooi om te lezen.

Het verhaal kent een mooi einde en dat maakte voor mij veel goed met het stroeve begin. Overigens denk ik dat heel veel mensen enorm zullen genieten van ‘Love at First Knight’, zeker als je ‘Falling Hard for the Royal Guard’ met plezier hebt gelezen.

Dit boek heb ik samen met de andere deelnemers van de World of Romance Boekenlounge 2024 gelezen.

Auteur: Megan Clawson
Titel: Love at First Knight
Genre: Roman
Aantal pagina's: 384
Uitgeverij: HarperCollins
ISBN: 9789402714616