Overslaan en naar de inhoud gaan

Nathalie Pagie – Camping Oosthoek

Camping Oosthoek

Als echtscheidingsadvocate Diana van Assendelft onverwacht haar kapitale villa wordt uitgezet en met drie kinderen op de verloederde camping Oosthoek in Brabant terechtkomt, staat haar wereld op zijn kop. Haar man John blijkt torenhoge schulden te hebben waar zij niets vanaf wist. Hem om opheldering vragen gaat niet, want John is spoorloos verdwenen. Dan ontvangt ze een briefje waarin tien miljoen euro losgeld wordt geëist voor zijn vrijlating. Diana is de wanhoop nabij. Waar haalt ze dat geld vandaan?

Criminele campingbaas Franco Bergmans biedt uitkomst: hij is bereid bij te springen in ruil voor een riskante klus die Diana voor hem mag opknappen. Diana zet voet in een wereld waarin ze beter blijkt te passen dan ze ooit had kunnen vermoeden. Met haar verborgen talenten maakt ze snel naam als ijskoude ‘Lady’. Dan is het losgeld verdiend en lijkt Johns terugkeer nabij. Maar wil Diana nog wel terug naar haar normale leven?

'Camping Oosthoek' begint meteen goed. Hoofdpersonage Diana wordt samen met haar kinderen op straat gezet, omdat hun huis in beslag is genomen. Nathalie Pagie weet hiermee de lezer direct in het verhaal te trekken. Je bent heel benieuwd waarom het gezin het huis uit moet, waar manlief John is gebleven en hoe het nu verder zal gaan.

Die spanning blijft aan de ene kant in het verhaal aanwezig, maar wordt op sommige momenten onderbroken door de hoofdstukken uit het verleden en door de hoofdstukken vanuit rechercheur Bart Bannink. De fragmenten van vroeger voegen niet heel veel toe aan het verhaal en personage Bannink blijft wat vlak. Het was sterker geweest als hij wat meer uitgediept was, aangezien hij zijn eigen verhaallijn binnen 'Camping Oosthoek' heeft. Zeker gezien de belangrijke rol die hij uiteindelijk nog in het verhaal zal krijgen.

Leuk detail is dat Pagie een aantal dialogen in het Brabants geschreven heeft. Aangezien ik zelf in Noord-Brabant woon, vond ik dat een leuke toevoeging. Ik weet alleen nog of het voor iedereen goed te volgen is.

Het verhaal leest vlot en de auteur werkt naar een prima ontknoping toe, waarin alles samen lijkt te komen. 'Camping Oosthoek' is geen nagelbijtende thriller waarbij je op het puntje van je stoel zit, maar het is een spannend verhaal over een criminele wereld waar je maar beter niet bij kunt horen.

Auteur: Nathalie Pagie
Titel: Camping Oosthoek
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 304
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022589243