Overslaan en naar de inhoud gaan

Nathalie Pagie – Vuurduivel

Vuurduivel

Een warme zomerse dag. Een jong gezin geniet van een picknick. Het lijkt zo mooi, totdat er iets vreselijks gebeurt. De huid van de vrouw begint te smeulen, er komt rook uit haar mond, vlammen schieten uit haar buik omhoog. Haar man probeert haar te redden, maar het vuur is sterker. De vrouw sterft een gruwelijke dood.

Eén jaar later wordt haar man, Jake, gevraagd toe te treden tot een eliteteam van de brandweer. Een terrorist die al eerder voor verwoestende branden zorgde en daarna spoorloos verdween, dreigt opnieuw toe te slaan als hij niet krijgt wat hij wil. Het loopt mis, overal breken branden uit. Jake en zijn team staan voor de onmogelijke opdracht de branden te blussen én ‘de vuurduivel’ te stoppen.

Ondertussen ontdekt Jakes zus en journaliste Emily meer gevallen van spontane zelfontbranding. In haar poging de waarheid te achterhalen loopt ze groot gevaar. Als blijkt dat haar leven en dat van Jakes zoontje Sam op het spel staan, is er geen tijd te verliezen.

Het begin van ‘Vuurduivel’ zet meteen de toon voor het verhaal. Nathalie Pagie heeft een angstaanjagende en zinderende thriller geschreven. Je wil direct weten hoe alles in elkaar steekt en wat de personages uit het boek nog meer te wachten te staat.

De auteur weet de spanning hoog te houden in deze thriller. Je leest vanuit verschillende personages, waardoor je soms al iets meer weet dan de rest in het verhaal. Dat zorgt altijd voor wat extra spanning. Tel daar de vlotte en beeldende schrijfstijl van Pagie bij, en je weet dat je door wil blijven lezen. Wie is ‘de vuurduivel’? Welke plannen heeft deze persoon? Kan deze persoon gestopt worden? Wat is er nu precies met de vrouw van Jake gebeurd?

Op deze en al je andere vragen krijg je antwoord in een spannende ontknoping. Hier en daar twijfel je aan de waarschijnlijkheid van bepaalde gebeurtenissen, maar al met al is ‘De vuurduivel’ een spannende en interessante thriller. Je hoopt dat de zaken uit deze thriller nooit waarheid zullen worden.

Auteur: Nathalie Pagie
Titel: Vuurduivel
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 304
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022594971