Overslaan en naar de inhoud gaan

Nicola May – Een nieuwe start op Futtingbrook Farm

Een nieuwe start op Futtingbrook Farm

Misdaadschrijver August keert na een verbroken verloving terug naar het landelijke Wiltshire. Ze heeft een writer’s block en om haar flow weer terug te krijgen, besluit ze een werkplek te huren in een omgebouwde schuur.

Daar treft ze een slecht uitgeruste gym, smakeloze catering en een bonte stoet andere huurders, genoeg inspiratie voor haar boek! Ook de knappe maar grillige Max – de eigenaar van het pand – trekt haar aandacht. Waarom doet hij zo geheimzinnig en wat heeft hij te verbergen?

In 'Een nieuwe start op Futtingbrook Farm' staat personage August centraal. Nicola May heeft met haar een lief en fijn personage gecreëerd. Hoe beter je haar leert kennen, hoe meer je haar gaat waarderen. Dat geldt voor nog een aantal personages uit deze roman, waaronder zus Ellie en vriendin Cat. Aan personage Max moet je wel even wennen. Je vraagt je af hoe het komt dat August zoveel van hem accepteert... totdat je ontdekt wat er allemaal in zijn leven speelt. Dan begrijp je hem ineens stukken beter.

May weet met haar nieuwste roman een mooi verhaal neer te zetten, waarin ze zwaardere onderwerpen niet uit de weg gaat. Ze heeft een hulplijn erin verwerkt voor mensen met suïcidale gedachten en voor mensen die een dierbare aan zelfmoord zijn verloren. Die fragmenten raken je als lezer en komen goed binnen. Ook het verhaal van de vrouw die deze hulplijn heeft opgericht, zorgt ervoor dat je even kippenvel op je armen krijgt. Heel goed dat ze hier aandacht aan geeft.

De auteur weet daarnaast de nodige humor in het verhaal te verwerken. Dat geeft regelmatig een leuke twist aan het verhaal en het zorgt ervoor dat het geen zwaarmoedig boek wordt. De ontknoping is niet helemaal verrassend, maar zorgt voor een passend en mooi einde van een fijne roman. Hopelijk komt er nog een tweede deel over Futtingbrook Farm.

Auteur: Nicola May
Titel: Een nieuwe start op Futtingbrook Farm
Genre: Roman
Aantal pagina's: 272
Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789020553307