Overslaan en naar de inhoud gaan

Noortje Brink – De blokhut

De blokhut

Fulltime moeder Mina is echt aan vakantie toe. Samen met haar man Luuk en hun twee dochters rijdt ze naar een blokhut aan het wonderschone Lipnomeer in Tsjechië. Eindelijk tijd voor zichzelf en voor elkaar. Maar alles loopt anders wanneer een verwarde vrouw aanklopt en de blokhut binnendringt. Wie is dat mens? Wat wil ze? En waarom loopt ze op slippertjes door de kou?

Al snel wordt Mina’s goedbedoelde hulp beantwoord met een actie die de hele vakantie op z’n kop zet. In een vreemd land krijgt Mina steeds meer het idee dat ze er alleen voor staat. Luuk is er met zijn hoofd niet bij, hun dochters zijn jong en kwetsbaar en de campingeigenaar ontkent alle problemen. Ver weg van haar veilige en vertrouwde thuis moet Mina een beslissing nemen: gaat ze vechten voor haar familie of niet?

De boeken van Noortje Brink kenmerken zich onder meer door de lengte van de verhalen. Het zijn korte verhalen die ideaal zijn om tussendoor te lezen. Dat geldt ook voor ‘De blokhut’. En ik heb het al eens eerder in een recensie gezet: wat knap hoeveel korte thrillers deze auteur in één jaar gepubliceerd krijgt.

‘De blokhut’ begint spannend door de verwarde vrouw die aanklopt bij het huisje waar Mina met haar gezin verblijft. Wie is deze vrouw? Wat wil ze precies? Hoe komt het dat ze zo verward? De schuingedrukte hoofdstukken dragen bij aan de spanning. Je bent benieuwd vanuit wie dit beschreven is. Al met al is het een veelbelovend begin.

Jammer genoeg weet Brink de spanning niet het gehele verhaal vast te houden. Er vindt wel iets vreselijks plaats, maar de uitwerking van de tweede helft van het verhaal viel me wat tegen… op de ontknoping na. Daar zit zeker nog wel een spannend element in. Het plot vond ik deze keer wat zwak en kon me niet helemaal bekoren. Dat maakt van ‘De blokhut’ niet het sterkste verhaal dat Brink tot nu toe heeft gepubliceerd.

Auteur: Noortje Brink
Titel: De blokhut
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 123
Uitgeverij: Loft Books
ISBN: 9789047208006