Overslaan en naar de inhoud gaan

Robert Bryndza – Schaduwland

Schaduwland

Criminologe Kate Marshall is met haar zoon aan het duiken als ze een huiveringwekkende ontdekking doen. Ze vinden het lichaam van een tiener, verstrikt onder water. De politie bestempelt het al snel als een tragisch ongeluk, maar Kate is daar niet zo zeker van. Er klopt heel veel niet: wat deed het slachtoffer daar midden in de nacht? En als hij zo’n sterke zwemmer was, hoe verdronk hij dan?

De verdronken tiener is het meest recente slachtoffer in een reeks mysterieuze sterfgevallen en verdwijningen rond Shadow Sands, een stuwmeer dat ontstond toen een vallei en het gelijknamige dorpje onder water werden gezet. Er doen veel vreemde verhalen de ronde, en al -jarenlang verdwijnen er regelmatig mensen. Dan verdwijnt ook een -jonge onderzoekster, Magdalena Rossi. Kate vraagt haar partner Tristan Harper om mee te helpen zoeken naar de vrouw - voordat het te laat is.

Na het spannende ’Zonder gezicht’ waarin we voor het eerst kennismaken met Kate Marshall is dit boeiende personage terug in ‘Schaduwland’. Met de proloog zet Robert Bryndza meteen de toon voor de rest van het boek. Je weet dan al dat je in een bizarre zaak terecht bent gekomen. Het eerste hoofdstuk bevestigt dat meteen. Heerlijk!

In dit tweede deel leer je niet alleen Marshall beter kennen. Dat geldt ook voor haar partner Tristan Harper. Regelmatig wordt een fragment vanuit dit personage geschreven, waardoor je zijn gevoelens en gedachten ook te lezen krijgt. Dat geeft het verhaal zeker wat extra’s. Je gaat hem meer waarderen en je bent benieuwd hoe hij zich verder zal gaan ontwikkelen. Mooie toevoeging door de auteur.

Bryndza geeft stukje bij beetje informatie aan zijn lezers over de zaak waarin Marshall en Harper zich hebben vastgebeten. Tussendoor komen er fragmenten vanuit Magdalena voorbij, die je af en toe versteld laten staan. Je krijgt er de rillingen van. Dat laat alleen maar weer zien hoe de auteur zijn lezers helemaal in het verhaal weet te betrekken. Knap gedaan! De epiloog en de brief van de auteur laten er geen twijfel over bestaan: er komt nog een derde deel in deze reeks.

Auteur: Robert Bryndza
Titel: Schaduwland
Serie: Kate Marshall
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 320
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022590119