Overslaan en naar de inhoud gaan

Sarah Turner – Vallen en opstaan

Vallen en opstaan

Beth houdt nooit lang iets vol. Ze heeft meer baantjes en relaties versleten dan ze durft te tellen en ze slaapt nog altijd in haar oude kamertje, bij haar ouders dus. Ze heeft het echt wel geprobeerd, maar behalve haar vaste pubavond op vrijdag wil het gewoon niet lukken met die vastigheid.

Dan, op een doodgewone ochtend, verandert alles. Een onvoorstelbare tragedie zet Beths leven op zijn kop wanneer zij totaal onverwacht de kinderen van haar zus onder haar hoede krijgt: tiener Polly en peuter Ted. Zo begint een nieuw bestaan met verhaaltjes voor het slapengaan, ouderavonden en olifantenknuffels. Maar zonder ooit eerder voor iemand verantwoordelijk te zijn geweest, vraagt Beth zich af: wat als ik deze taak niet aankan?

Direct vanaf het eerste hoofdstuk weet Sarah Turner haar lezers te raken. Dat eerste hoofdstuk lees je namelijk met tranen in je ogen. En het zijn niet de laatste tranen die je zal laten tijdens het lezen van dit mooie en ontroerende verhaal. Heel knap hoe de auteur dit voor elkaar heeft gekregen.

Het onderwerp van ‘Vallen en opstaan’ is heel heftig. Hoofdpersonage Beth krijgt veel te verwerken in dit verhaal. Rouwen, verlies, hoop houden, jezelf leren kennen en goed voor een ander zorgen zijn een aantal zaken waarmee ze te maken krijgt. Dat geldt ook voor een aantal andere personages die voorbij komen. Je leert niet alleen Beth kennen, maar ook haar familie, haar beste vriend en haar nieuwe buurman Albert. Wat is dat trouwens een fijn personage! Toch weet Turner het verhaal niet al te zwaarmoedig te maken. Er zitten zeker zwaardere stukken in, en dat past prima binnen het boek. De auteur weet dit met luchtigheid te creëren. In kleine momentjes vinden er hele bijzondere dingen plaats.

Wanneer je eenmaal in ‘Vallen en opstaan’ bent begonnen, leg je het boek met moeite weg. Je wil weten hoe het met iedereen gaat en wat hen allemaal nog te wachten staat. Je leeft ontzettend met iedereen mee. Als lezer word je als het ware helemaal meegenomen binnen dit verhaal. De auteur weet ervoor te zorgen dat je nog wel even aan dit boek terugdenkt als je het uit hebt gelezen.

Auteur: Sarah Turner
Titel: Vallen en opstaan
Genre: Roman
Aantal pagina's: 384
Uitgeverij: A.W. Bruna
ISBN: 9789044934007