Overslaan en naar de inhoud gaan

Sejul Nerve – Het heerlijke leven in onwetendheid

Het heerlijke leven in onwetendheid

Elk verhaal mengt een origineel scifi-concept met voor ieder herkenbare situaties en geeft zo een verfrissende blik op onze eigen belevingswereld. Lees bijvoorbeeld over een metrostation waar de tijd stilstaat, door een filmstudio gefabriceerde herinneringen, de onverwacht warme zorg door een drone en over de pracht van een onbereikbare tuin.

De verhalen spelen met existentiële en filosofische thema’s zoals onder andere onze omgang met verlies, de angst om vergeten te worden en het genadeloze lot.

Het schrijven van een kort verhaal is een kunst op zich. Ik heb dat al eens vaker gezegd bij het recenseren van een kort verhaal of een bundel met korte verhalen. Sejul Nerve heeft met ‘Het heerlijke leven in onwetendheid’ een verhalenbundel met korte verhalen uitgebracht. Hij weet de korte verhalen prima neer te zetten.

Met het genre sci-fi heb ik niet heel veel. Ik vind het echter wel leuk om af en toe eens buiten mijn comfortzone te lezen. De auteur weet het sci-fi gebeuren binnen de verschillende verhalen op een interessante manier neer te zetten. Nerve laat het terugkomen in alledaagse dingen. Dat is origineel en mooi gekozen. Het laat je soms even nadenken over het dagelijkse leven en je kijkt hier en daar eens anders naar een bepaald voorwerp. Leuk gedaan.

‘Het heerlijke leven in onwetendheid’ is geen bundel die je in één ruk uit wil lezen. Dat is helemaal niet erg. Niet ieder boek hoeft in één keer uit. Misschien ook wel fijn voor de auteur als je er wat langer over doet (haha). De auteur heeft mij op een positieve manier verrast en het was leuk om iets te lezen dat ik zelf niet zomaar uit zou zoeken.

Auteur: Sejul Nerve
Titel: Het heerlijke leven in onwetendheid
Genre: Korte verhalen
Aantal pagina's: 195
Uitgeverij: Gildeprint
ISBN: 1230006258603