Overslaan en naar de inhoud gaan

Soraya Lane – De Cubaanse dochter

De Cubaanse dochter

Londen, heden. Claudia's leven is in korte tijd ingrijpend veranderd: ze heeft haar verloving beëindigd en haar drukke baan opgezegd. Wanneer haar moeder vraagt mee te helpen haar grootmoeders geschiedenis uit te zoeken, wordt ze nieuwsgierig. Het enige spoor is het familiewapen van de familie Diaz, ooit een van de rijkste families van Cuba. Ze besluit spontaan om naar Havana te gaan. Daar ontmoet ze Mateo, die een foodtruck runt, en met zijn hulp ontdekt ze stukje voor stukje het verhaal van haar familie.

Havana, 1950. Esmeralda is de oudste en favoriete dochter van Julio Diaz, de eigenaar van de grootste suikerplantage van Cuba. Sinds haar moeder is gestorven, helpt ze haar vader met het onderhouden van zakelijke relaties. Maar wanneer ze verliefd wordt op de Britse Christopher, weet ze dat haar vader deze liefde nooit goed zal keuren...

‘De Cubaanse dochter’ is het tweede deel uit De verloren dochters serie. Dit boek kun je in principe los van het eerste boek lezen, maar het zijn hele fijne verhalen dus het is zeker aan te raden om het eerste deel ook te lezen.

Soraya Lane vertelt het verhaal van ‘De Cubaanse dochter’ in het heden en in het verleden. Die afwisseling zorgt ervoor dat je door wil blijven lezen in het boek. De auteur weet je aandacht continu vast te houden door kleine cliffhangers te geven. Je wil als lezer gewoon weten hoe alles in elkaar steekt, waardoor je haast niet kunt stoppen met lezen. Heerlijk!

Aan de ene kant leer je in het heden Claudia kennen en aan de andere kant ontdek je alles over Esmeralda in het verleden. Naast de zoektocht naar het verleden van Claudia’s oma is ‘De Cubaanse dochter’ ook een liefdesverhaal, zowel in het heden als in het verleden. Je bent getuige van de eerste echte liefde van Esmeralda en je mag mee in Claudia’s prachtige ontdekkingstocht in Cuba. Beide zaken worden heel mooi omschreven door de auteur. Dankzij haar beeldende schrijfstijl komt dit boek als het ware tot leven voor je. Altijd fijn!

Richting het einde krijg je de antwoorden op al je vragen. Hier en daar pink je dan wel even een traantje weg. Wat heeft de auteur een mooi en ontroerend verhaal geschreven.

Auteur: Soraya Lane
Titel: De Cubaanse dochter
Serie: De verloren dochters
Genre: Roman
Aantal pagina's: 304
Uitgeverij: Oceaan
ISBN: 9789046830918