Overslaan en naar de inhoud gaan

Soraya Lane – De Italiaanse dochter

De Italiaanse dochter

Lily, een jonge Engelse wijnmaker, reist naar een wijngaard aan het Comomeer om van de legendarische familie Martinelli meer te leren over het maken van wijn. Ze voelt zich zo thuis bij de familie en de manier van leven op het Italiaanse platteland dat het lijkt alsof ze hier thuishoort. En dat ligt niet alleen aan de aantrekkingskracht die ze voelt voor de knappe oudste zoon Antonio. Lily heeft net ontdekt dat het onbekende verleden van haar oma terugvoert naar het beroemde La Scala theater in het vlakbij gelegen Milaan, en naar een prominente bakkersfamilie uit Piedmont. Is het toeval dat Lily nu hier beland is? Of het lot?

Terwijl de gevoelens tussen Lily en Antonio aanzwellen, onderneemt ze een zoektocht naar de waarheid over haar grootmoeder en overgrootmoeder. Lily ontdekt het meeslepende en hartverscheurende verhaal van twee jonge geliefden die moeten kiezen tussen familie en liefde: Estée, een jonge ballerina, en Felix, de jonge erfgenaam van zijn families bakkerij-imperium. Hun liefde zal de familie uiteindelijk verscheuren.

De opzet van ‘De Italiaanse dochter’ doet denken aan de beroemde serie De zeven zussen van Lucinda Riley. In De verloren dochters reeks gaat over vrouwen die allemaal uit hetzelfde zogenoemde vrouwenhuis zijn geadopteerd. Misschien niet heel origineel dat Soraya Lane hiervoor gekozen heeft, maar ja… er zijn wel meer boeken die in hoofdlijnen op elkaar lijken. Is dat erg? Volgens mij niet; zeker niet wanneer je de verhalen met plezier leest.

Je leest in ‘De Italiaanse dochter’ in het heden over Lily en in het verleden over Estée. Beide vrouwen leer je goed kennen en beide vrouwen sluit je als het ware in je hart. Lane heeft een fijne schrijfstijl en weet de beide tijdsperken goed tot leven te brengen. De beeldende vertelwijze brengt het verhaal als het ware tot leven en dat is altijd fijn om te lezen.

Niet alles dat in het verhaal gebeurt, is even verrassend. Maar de auteur heeft hier en daar nog wel een kleine verrassing voor haar lezers in petto. Ik heb dit boek met plezier gelezen en ik ben benieuwd naar de volgende “verloren dochter”.

Auteur: Soraya Lane
Titel: De Italiaanse dochter
Serie: De verloren dochters
Genre: Roman
Aantal pagina's: 304
Uitgeverij: Oceaan
ISBN: 9789046830536