Overslaan en naar de inhoud gaan

Suzanne Vermeer – Strandfeest

Strandfeest

Hannah is met haar stiefkinderen Vera en Max op een prachtig resort aan het Meer van Ohrid. Het is hun eerste vakantie sinds het overlijden van hun vader en Hannahs grote liefde. Hier kunnen ze weer ontspannen en op het resort zijn veel Nederlandse leeftijdsgenoten bij wie Vera en Max aansluiting vinden.

Maar de sfeer op het resort slaat om wanneer een van de leiders van het animatieteam op tragische wijze om het leven komt. Als Hannah hoort dat hij niet de eerste jongere is die daar is verdronken, ontstaan er twijfels over het ongeluk. En wat hebben de beruchte plaatselijke strandfeesten hiermee te maken?

Het verhaal van ‘Strandfeest’ is opgedeeld in drie delen. Suzanne Vermeer laat je in het eerste deel kennismaken met Hannah en haar stiefkinderen. Je ontdekt stukje bij beetje wat ze in het verleden hebben meegemaakt en wat dat betekend heeft voor hun toekomst. Het verhaal leest op dat moment nog vrij luchtig weg.

Vanaf het moment dat er iemand komt te overlijden, slaat de sfeer om in het boek en komt de echte spanning in het verhaal. Hoe zit het met het overlijden? Wie zit daarachter? Van wie krijgt Hannah mysterieuze brieven? Vermeer weet de mysterie rondom het resort goed te omschrijven en de nieuwsgierigheid van de lezer in stand te houden.

Richting de ontknoping krijg je vermoedens hoe een en ander in elkaar steekt. De daadwerkelijke ontknoping is daardoor niet geheel verrassend (zeker niet voor de doorgewinterde thrillerlezer), maar de auteur zorgt voor een prima afsluiting van het verhaal. ‘Strandfeest’ is een prima tussendoortje voor bijvoorbeeld een dagje aan het strand of een relaxdagje in je achtertuin.

Auteur: Suzanne Vermeer
Titel: Strandfeest
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 320
Uitgeverij: A.W. Bruna
ISBN: 9789400515796