Overslaan en naar de inhoud gaan

Yvonne van den Nieuwenhuizen – In een ander licht

In een ander licht

Niemand begrijpt kerst zoals Quinty. Al jaren op rij organiseert ze de mooiste kerstshow van het land. Het grootste kerstdorp, de hoogste kerstboom, de meeste lichtjes... De kerstshow van De Designhal staat boven aan het must-visit-lijstje van iedere kerstfanaat.

Ook dit jaar weet ze alle records te breken. Alleen de kapotte lampjes van de Coca-Cola-kersttruck zijn haar een doorn in het oog. Net als de norse kersthater Nick, die de truck bemant, maar weigert in te zien dat alles perfect moet zijn.

Als de kersttruck en een flink pak sneeuw ervoor zorgen dat ze op kerstavond samen met hem in de Designhal vast komt te zitten, hoopt Quinty dat Nick zal inzien hoe mooi kerst is. Maar ziet ze tussen al die lichtjes en versiering eigenlijk zelf nog wel waar kerst werkelijk om draait?

Met ‘In een ander licht’ heeft Yvonne van den Nieuwenhuizen een fijne (kerst)novelle geschreven. De auteur weet met haar beeldende schrijfstijl het verhaal als het ware tot leven te toveren voor haar lezers. Je ziet de kerstshow met alle bombarie zo voor je. Heerlijk!

Ondanks dat ‘In een ander licht’ een kort verhaal is, weet Van den Nieuwenhuizen hoofdpersonage Quinty een mooie groei te laten doormaken. Een en ander verloopt vrij snel binnen het verhaal, maar dat kan ook niet anders bij het aantal pagina’s dat dit verhaal kent. De auteur weet het op een mooie manier te vertellen, waardoor je deze kerstnovelle met plezier leest. Je krijgt na het lezen van dit verhaal direct zin om naar een kerstshow in een tuincentrum te gaan. Gelukkig zijn die er voldoende te vinden nu.

Auteur: Yvonne van den Nieuwenhuizen
Titel: In een ander licht
Genre: Novelle
Aantal pagina's: 34
Uitgeverij: Eigen beheer
ISBN: 1230007024658