Overslaan en naar de inhoud gaan

Inez Corbi – Een nieuw begin

Een nieuw begin

De in Londen geboren Lexi begint vol enthousiasme aan haar nieuwe baan: het plannen van het grote jubileumfeest van de ‘Verloren Tuinen’ van Heligan, aan de zuidkust van Cornwall.

Tijdens haar onderzoek naar de geschiedenis van de tuinen ontdekt ze het verhaal van de weeskinderen Damaris en Allie, die in 1781 opgroeiden op het landgoed van hun neef Henry Tremayne. Hij droomt ervan een grote tuin aan te leggen - een droom die hij deelt met Damaris, die verstand heeft van planten. Henry's vrouw is niet gerust op de nauwe band tussen de twee, hoewel Damaris allang verliefd is geworden op iemand anders - de mysterieuze jachtopziener Julian. Maar de demonen uit zijn verleden dreigen hun geluk in gevaar te brengen...

‘Een nieuw begin’ is het eerste deel van de trilogie De tuinen van Heligan. In dit boek maken we kennis met Lexi in het heden en met Damaris en Allie in het verleden. Inez Corbi heeft een zeer fijne schrijfstijl en ze weet haar lezers van het begin tot het eind te boeien. Je wordt meegenomen in de wereld van Heligan en je bent erg benieuwd wat er zich daar zoal heeft afgespeeld. Wie waren Damaris en Allie? Hoe zijn zij verbonden met Heligan? Tegelijkertijd wil je meer weten over Lexi’s verleden. Wat houdt zij precies verborgen? Waarom is ze als het ware weggevlucht?

Meteen vanaf het eerste hoofdstuk is de aandacht van de lezer getrokken. Corbi vertelt afwisselend vanuit Lexi, Damaris en Allie. Je leert deze drie vrouwen wat beter kennen, maar de auteur laat nog niet alles los over hen. We zullen ze in het tweede en derde boek nóg beter gaan leren kennen, is mijn verwachting. Door die afwisseling wil je door blijven lezen, omdat de auteur regelmatig een kleine cliffhanger achterlaat. Dat maakt het een zeer boeiend en interessant boek.

Richting het einde van ‘Een nieuw begin’ komen een aantal zaken samen, maar er blijven ook nog wat vragen onbeantwoord. Hopelijk krijgen we daar meer over te weten in het tweede deel. Ik kijk er al naar uit.

Auteur: Inez Corbi
Titel: Een nieuw begin
Serie: De tuinen van Heligan
Genre: Roman
Aantal pagina's: 358
Uitgeverij: A.W. Bruna
ISBN: 9789400515987