Overslaan en naar de inhoud gaan

Inge Spaan – Schrikkeldag

Schrikkeldag

Op 29 februari 2012 verdrinkt een vijfjarig meisje in een sloot dicht bij haar huis. Vier jaar later kost een fatale woningbrand een geliefde dorpsbewoner het leven. Een jonge man crasht met zijn motor tijdens de schrikkeldag in 2020.

Ieder schrikkeljaar komt een bewoner uit het dorp Warchem onder raadselachtige omstandigheden om het leven. Toeval… of niet? Aafke is als buitenstaander niet overtuigd van het verband, maar wordt meegetrokken in verhalen uit het verleden door haar vriend en dorpsbewoner Stef.

Vastbesloten om achter de waarheid te komen gaat ze op onderzoek uit. Hoewel de wildste geruchten de ronde doen, laat Aafke zich niet zomaar afschrikken. Tot ze anonieme telefoontjes begint te krijgen die haar bang maken. Zou zij dit schrikkeljaar het volgende slachtoffer kunnen zijn?

Het verhaal van ‘Schrikkeldag’ wordt in het heden en in het verleden verteld. Het heden lees je vanuit Aafke en het verleden vanuit Stef. Inge Spaan weet hiermee de spanning hoog te houden in het verhaal. Want… wat hebben heden en verleden met elkaar te maken? Hoe verhouden de gebeurtenissen uit het verleden zich tot het heden? Het antwoord daarop vond ik erg verrassend.

Spaan heeft een vlotte en boeiende schrijfstijl. Mede daardoor blijf je als lezer continu geboeid. Die wisseling tussen heden en verleden draagt daar zeker aan bij. Je wil weten wat er op 29 februari 2024 staat te gebeuren of er een verband is tussen de drie vorige schrikkeldagen en wie er achter kan zitten. De auteur probeert je diverse kanten op te sturen… maar welke is de goede?

Als je dan bij de ontknoping bent aangekomen, dan zit je haast op het puntje van je stoel. Aan de ene kant omdat je gaat ontdekken hoe het in elkaar steekt én aan de andere kant omdat je vol ongeloof de ontdekking ondergaat. En dan beginnen bepaalde zaken op z’n plek te vallen. Wat een goede thriller… en wat een ontknoping. Aanrader!

Auteur: Inge Spaan
Titel: Schrikkeldag
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 304
Uitgeverij: HarperCollins
ISBN: 9789402714524