Overslaan en naar de inhoud gaan

Inge van Prooijen – De bonusmoeder

De bonusmoeder

Nena trekt in bij haar vriend Diederik en zijn driejarige zoontje Benjamin. Maar niet iedereen is blij met haar komst. Zowel haar schoonmoeder als de ex van Diederik zien haar liever weer gaan.

Als haar geschiktheid als bonusmoeder in twijfel wordt getrokken en er vreemde dingen gebeuren, komt haar relatie met Diederik onder druk te staan. Nena voelt zich genoodzaakt om terug te vechten, maar wie is nu precies haar vijand?

Wat heeft Inge van Prooijen met ‘De bonusmoeder’ een boeiende thriller geschreven. Dat komt onder meer door de spanning die in het verhaal opgebouwd wordt. Je hebt geen spanning in de zin van dat je op zoek gaat naar de dader van een moord, maar een spanning om te ontdekken wie er nu als het ware tegen de komst van Nena is. De auteur weet dit stukje bij beetje steeds verder op te voeren. Verbeeldt Nena zich dingen? Gebeurt er echt van alles met haar? Is ze wel een goede bonusmoeder of heeft ze een dubbele agenda? Hoe verder je leest, hoe meer vragen er in je opkomen.

Van Prooijen heeft een hele prettige schrijfstijl, waardoor je lekker door blijft lezen. Het resulteerde er bij mij in dat het boek in één avond heb uitgelezen. Je vormt je een bepaald beeld wat er gaande is, maar als je dan bij de daadwerkelijke ontknoping komt… daar zaten nog een aantal verrassende wendingen in. En net als je denkt alles door te hebben, komt de auteur met een allerlaatste hoofdstuk waardoor je eigenlijk het boek nog een keer zou willen lezen om te ontdekken of je nu ergens nog echt iets gemist hebt. Dat maakt ‘De bonusmoeder’ een absolute aanrader voor liefhebbers van psychologische thrillers.

Auteur: Inge van Prooijen
Titel: De bonusmoeder
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 300
Uitgeverij: De Crime Compagnie
ISBN: 9789461099150