Overslaan en naar de inhoud gaan

Inge van Prooijen – Waar is Ivy?

Waar is Ivy

Als Lizzy per ongeluk viraal gaat met een eerlijke post over het moederschap, staan de agentschappen voor haar in de rij. Iedereen wil haar als 'momfluencer'. Door het online werk zijn haar geldzorgen verleden tijd, maar er is ook een keerzijde aan het succes: Lizzy's inbox stroomt vol met nare berichten en bedreigingen van zowel de moedermaffia als van internettrollen. Is de onlinewereld wel zo onschuldig? Lizzy's intuïtie zegt dat ze moet stoppen. Maar het is te laat.

Als Lizzy haar dochter Ivy wil wekken van haar middagdutje, ligt ze niet meer veilig in haar warme bedje...

Meteen vanaf het begin word je meegenomen in de spannende novelle ‘Waar is Ivy?’ Door de wisseling tussen heden en verleden weet Inge van Prooijen de aandacht van de lezer goed vast te houden. Je bent heel benieuwd waar Ivy nu is en je wil weten of iets uit het verleden ermee te maken heeft. Knap hoe de auteur die spanning goed weet vast te houden.

Ondanks de beperkte lengte van een novelle weet Van Prooijen haar hoofdpersonage Lizzy een mooie ontwikkeling te laten doormaken. Ze verandert in positieve zin en dat is mooi om te lezen. En dan de ontknoping van ‘Waar is Ivy?’… wat een goed plot! Als je het verhaal uithebt en terugdenkt aan bepaalde momenten, dan ontdek je dat de auteur ergens een kleine hint naar de dader had gegeven… maar daar kom je dus eigenlijk pas achter als je het verhaal al helemaal uit hebt gelezen. Hele fijne spannende novelle!

Auteur: Inge van Prooijen
Titel: Waar is Ivy?
Genre: (Spannende) novelle
Aantal pagina's: 100
Uitgeverij: De Verhalenfabriek
ISBN: 9789461098924