Overslaan en naar de inhoud gaan

Isabelle Paz Soldan – Liefde & watermeloen

Liefde en watermeloen

Wie is toch de raadselachtige kunstenaar Sandia? Wanneer Laura in het restaurant van een museum voor moderne kunst gaat werken, raakt ze gefascineerd door zijn donkere kunstwerken. Sinds Sandia exposeert, loopt het storm in het museum. Stiekem is Laura zelf ook dol op schilderen, en in het restaurant ontmoet ze de interessante kunstcriticus Luuk. Uit gêne houdt ze haar hobby liever geheim voor hem.

Als Laura zich door haar vrienden laat overtuigen om haar oma in Mexico op te zoeken, komt ze in contact met het werk van Frida Kahlo. ‘Viva la vida’ staat er op een van haar schilderijen. Kan Laura dat advies opvolgen en eindelijk uit haar schulp kruipen?

In ‘Liefde & watermeloen’ volgen we hoofdpersonage Laura. Wat heeft Isabelle Paz Soldan met haar een leuk personage gecreëerd. Ze komt heel menselijk over door haar gemaakte foutjes en door haar doen en laten. Je zou bevriend met haar willen raken. Maar tegelijkertijd wil je haar af en toe een spreekwoordelijke schop onder haar billen geven om haar aan te moedigen voor iets. Gelukkig is er een personage in het boek die dat (namens de lezers) soms even doet. Heerlijk!

Paz Soldan heeft een prettige en vlotte schrijfstijl. Je merkt dat ze is gegroeid in het schrijven na het vorige boek uit deze reeks ’Liefde & ananas’. ‘Liefde & watermeloen’ leest nog fijner en spreekt nog meer tot de verbeelding. Het is ook mooi om te lezen over de groei die Laura doormaakt.

Niet alles in het verhaal is even verrassend, maar dat deed helemaal niets af aan het verhaal. In Mexico heeft de auteur nog een aantal verrassingen in petto voor haar lezers, waarbij ik over eentje erg heb moeten lachen. Al met al heb ik genoten van dit boek en hoop ik dat er nog een verhaal in deze Love & fruits serie verschijnt. Misschien over aardbeien of over kiwi’s?

Auteur: Isabelle Paz Soldan
Titel: Liefde & watermeloen
Serie: Love & Fruits
Genre: Roman
Aantal pagina's: 256
Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789020552607