Overslaan en naar de inhoud gaan

J.D. Barker – De beller op lijn vier

De beller op lijn vier

Jordan Briggs is de koningin van de New Yorkse radio. Ze neemt geen blad voor de mond en deelt dagelijks haar ongezouten mening met meer dan vijf miljoen luisteraars. Op een dag spreekt ze de inbellende Bernie, die live een spelletje wil spelen. Jordan moet kiezen tussen Ubers of taxi’s. Ze kiest taxi’s en vergeet het gesprek al snel. Tot er vlak voor haar kantoor zeven taxi’s ontploffen.

Terwijl de brandweer en ambulances uitrukken en het aantal slachtoffers oploopt, hangt Bernie weer aan de lijn. Zo begint een klopjacht op een onzichtbare, volledig losgeslagen moordenaar – live gevolgd door vijf miljoen luisteraars. Is Jordan sterk genoeg om dit gruwelijke spel te winnen?

J.D. Barker weet je meteen vanaf het begin mee te nemen in het spannende verhaal van 'De beller op lijn vier'. De achterflap trekt de aandacht en zorgt ervoor dat je nieuwsgierigheid direct gewekt wordt. Wie is Bernie? Waarom belt hij in bij Jordan Briggs? Wat heeft detective Cole Hundley ermee te maken? Er komen veel vragen op bij de lezer, waar je heel graag een antwoord op wil krijgen.

De auteur gebruikt korte hoofdstukken en wisselt regelmatig af tussen Jordan en Cole. Hierdoor weet Barker de spanning op te voeren en de aandacht van de lezer vast te houden. De haast filmische scènes zorgen ervoor dat je sommige gebeurtenissen zo voor je ziet. Ook al hoef je niet van alles een beeld te hebben. Heel knap gedaan.

Richting de ontknoping van 'De beller op lijn vier' zit je soms even op het puntje van je stoel. Dan ontdek je dat de auteur hier en daar kleine verwijzingen had gegeven naar de identiteit van Bernie. Interessant gedaan! Je krijgt de antwoorden op al je vragen... en meer! Wat een boeiende en spannende thriller.

Auteur: J.D. Barker
Titel: De beller op lijn vier
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 400
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022598276