Overslaan en naar de inhoud gaan

Jenny Colgan – De kerstboekwinkel

De kerstboekwinkel

Carmen wacht een grote uitdaging. Als het Londense warenhuis waar zij werkt vlak voor Kerstmis de deuren sluit, trekt ze met tegenzin in bij haar zus Sofia in Edinburgh. Ze kan daar aan de slag in een kleine boekhandel. De winkel heeft echter betere tijden gekend en wordt met sluiting bedreigd – tenzij er een wonder gebeurt.

Carmen staat op het punt om nee te zeggen tegen de baan, maar laat zich dan toch betoveren: door de besneeuwde straten van de stad, door de charme van de ouderwetse boekhandel – en door de aantrekkelijke sterauteur die daar ineens verschijnt. Zal de magie van Kerstmis voor een wonder zorgen?

Jenny Colgan weet haar lezers te betoveren met het verhaal van ‘De kerstboekwinkel’. Meteen vanaf het eerste hoofdstuk leef je mee met Carmen en gun je haar het beste. Vanaf het moment dat ze bij haar zus intrekt en de kleine boekhandel in het dorp probeert te redden, zit je helemaal in het verhaal. Heerlijk hoe de auteur dat voor elkaar krijgt.

Dankzij de beeldende wijze van vertellen door Colgan zie je alles en iedereen zo voor je. De auteur weet over de kleinste details iets te zeggen en dat zorgt voor een nog completer beeld van de boekhandel, de eigenaar van de boekhandel, de kopers en alle anderen. Je waant je echt even in Edinburgh en je krijgt helemaal zin in de kersttijd.

Carmen en haar zus Sofia maken allebei een mooie ontwikkeling door in ‘De kerstboekwinkel’. Niet alleen voor zichzelf maar ook voor hun band met elkaar. En Sofia’s kinderen weten op bepaalde momenten helemaal de show te stelen in het verhaal. Van het begin tot het eind is het genieten van dit prachtige winterse en kerstverhaal. Het is een mooi vierde deel in de Happy Ever After serie. Voor degenen die de vorige delen al gelezen hebben: je zal hier en daar een personage uit de serie herkennen. Heel leuk gedaan!

Auteur: Jenny Colgan
Titel: De kerstboekwinkel
Serie: Happy Ever After
Genre: Roman
Aantal pagina's: 336
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789024590261