Overslaan en naar de inhoud gaan

Jenny Colgan – Tussen de regels

Tussen de regels

Maggies eerste jaar als lerares bij Downey House was een verrassend succes. Nadat ze de overstap maakte van een school in de binnenstad van Glasgow, heeft ze het rustigere tempo van het meisjesinternaat aan zee leren waarderen. Nu ze ook verloofd is met haar oude vriend, de lieve en vaste Stan, moet Maggie gewoon ophouden met aan David McDonald te denken, haar collega op de jongensschool verderop. Zal dat haar lukken? Zelfs als Maggie binnen de lijntjes probeert te blijven, worden overal om haar heen regels overtreden.

Maggies baas, directrice Veronica Deveral, heeft meer te verliezen dan wie dan ook. Wanneer Daniel Stapleton bij de faculteit komt, wordt Veronica gedwongen een schandalig geheim onder ogen te zien waarvan ze dacht dat ze het voor altijd had begraven. Hoelang zal ze haar verleden geheim kunnen houden?

Na een zomervakantie samen in Spanje zijn Fliss en Alice dikke vrienden. Maar het nieuws dat Will, de geheime crush van Fliss, nu naar de jongensschool gaat, veroorzaakt wrijving wanneer Will meer geïnteresseerd lijkt in Alice dan in Fliss…

‘Tussen de regels’ is het tweede deel uit De kostschool aan zee-serie. Jenny Colgan heeft dit tweede boek uit de serie al in 2010 uitgebracht, maar het is nu vertaald naar het Nederlands. Als je al later werk van deze auteur hebt gelezen, dan merk je dat ze inmiddels enorm gegroeid is in haar schrijfstijl. Dat neemt niet weg dat je met dit boek een aantal prima leesuurtjes ervaart.

Ook in dit tweede boek kiest de auteur ervoor om meerdere personages in één hoofdstuk aan het woord te laten. Doordat je hier al rekening mee houdt, ben je al snel weer aan deze vertelwijze gewend. Het is leuk dat er oude bekenden uit het eerste deel terugkomen in dit tweede deel én dat er een aantal nieuwe personages geïntroduceerd worden. Je leert de terugkerende personages weer wat beter kennen. Dat is het voordeel van het lezen van een serie.

Je merkt dat Colgan wat meer diepgang in ‘Tussen de regels’ brengt, met name bij de verhaallijn rondom Alice. Lees zelf wat er precies met haar gebeurt. Tegelijkertijd vraag je je als lezer soms af waar Maggie allemaal mee bezig is. Je leest haar gevoelens en gedachten en toch begrijp je sommige acties van dit personage niet. Dat maakt haar overigens erg menselijk, maar je stoort je zo nu en dan wel aan haar. Al met al heeft de auteur een prima tweede deel in De kostschool aan zee-serie geschreven. Het einde nodigt absoluut uit om het derde en laatste deel te gaan lezen.

Auteur: Jenny Colgan
Titel: Tussen de regels
Serie: De kostschool aan zee
Genre: Roman
Aantal pagina's: 240
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789021042152