Overslaan en naar de inhoud gaan

Jenny Jackson – Pineapple street

Pineapple street

De steenrijke Stocktons genieten al generaties van alle privileges van kapitalistisch succes. Nu dreigt een schisma in de familie als hun drie dochters, die al dat geld gaan erven, worstelen met wat de waarde van geld werkelijk is.

Darley’s financiële zekerheid valt weg als haar man betrokken raakt bij een schandaal en zijn baan verliest, Georgiana ontdekt dat haar collega/minnaar nog steeds verliefd is op zijn vrouw en buitenstaander Sasha kampt met de dwingende familietradities en sociale conventies van de elite. De zorgvuldig bewaakte façade van de Stockton-familie staat op barsten…

Het eerste dat opvalt als je ‘Pineapple street’ ziet, is de prachtige kaft. Dit boek valt direct op in een boekhandel. Dat komt mede door de goudkleurige letters bij de titel. Als je het boek heen en weer beweegt, dan lijkt het net alsof die letters extra glinsteren. Heel gaaf gedaan.

Dan door naar de inhoud van het boek. Jenny Jackson vertelt het verhaal vanuit drie vrouwen: Darley, Georgiana en Sasha. Boven ieder hoofdstuk staat vanuit wie je het leest, waardoor dat goed te volgen is. Toch moet je in het begin van het verhaal er even inkomen. Je weet op dat moment natuurlijk nog niet veel over de drie vrouwen, maar je eerste indruk van sommige personages is niet meteen positief. Naarmate je verder bent in het boek, leer je ze beter kennen en kun je een beter beeld van ze vormen. Het kost je als lezer wel een paar hoofdstukken om doorheen te komen, voordat je een beetje in het verhaal komt.

De hoofdstukken vanuit Sasha vond ik het meest interessant om te lezen. In dit personage kon ik me het meeste vinden en zij kwam als ‘normaalste’ over binnen deze steenrijke familie. Jackson weet met de drie vrouwen drie heel verschillende personages neer te zetten, die elk met hun eigen zorgen en problemen te maken hebben… ondanks hun vooruitzicht op het grote geld. Dat heeft de auteur op een mooie manier neergezet.

Het loont de moeite om door te lezen in ‘Pineapple street’ na het stroeve begin. Zeker de laatste hoofdstukken vormen een mooie afsluiting van dit verhaal.

Auteur: Jenny Jackson
Titel: Pineapple street
Genre: Roman
Aantal pagina's: 256
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789024598632