Overslaan en naar de inhoud gaan

Jet Nijland – Bloesemdroom

Bloesemdroom

Wanneer haar grote liefde vertrekt van het eiland Pilion én uit Lena's leven, is ze ervan overtuigd dat ze eenzaam zal eindigen met als enige vrienden de zwerfdieren uit het asiel waar ze werkt. Tot er iets uit de lucht komt vallen - letterlijk.

Terwijl Lena het leven redt van een zeearend en beste maatjes met hem wordt, gebeuren er vreemde dingen met haar. Ze raakt in de ban van de mythe van de Griffioen, een verhaal over geduld en de ware liefde. Als ze op een dag een huis ontdekt op een klif waar de man van haar dromen lijkt te wonen, krijgt de magie van Pilion - het eiland waar ze al haar hele leven woont - eindelijk de kans om Lena te betoveren.

‘Bloesemdroom’ begint met een korte terugblik naar de eerdere delen uit de Pilion-serie. Dat zorgt ervoor dat je als lezer gemakkelijk weer in deze reeks meegenomen wordt. Jet Nijland vertelt dit keer het verhaal vanuit personage Lena. Lena kwam in de vorige delen soms even voorbij. Het is leuk dat zij nu een eigen deel heeft. Je leert haar goed kennen en het is mooi om te zien hoe goed zij zich op haar gemak voelt bij dieren. Je gunt haar echter ze dit prettige gevoel ook bij mensen kan ervaren.

Cassandra, Eva en Andreas zijn in dit derde deel ook van de partij. De Franse schrijver Alain is de nieuwkomer in het verhaal en hij maakt het geheel compleet. Nijland heeft met ‘Bloesemdroom’ het meest zoetsappige en romantische deel van de reeks geschreven. Dat past eigenlijk prima bij dit slotdeel. Heerlijk om als lezer even lekker weg te dromen naar het eiland Pilion en alle romantiek die er heerst. De auteur heeft met de Pilion-serie een fijne digitale reeks geschreven die ervoor zorgt dat je met je gedachten heerlijk even ergens anders bent.

Auteur: Jet Nijland
Titel: Bloesemdroom
Serie: Pilion
Genre: Roman
Aantal pagina's: 150
Uitgeverij: Hamley Books
ISBN: 9789464661965