Overslaan en naar de inhoud gaan

Jill Mansell – Een dag om nooit te vergeten

Een dag om nooit te vergeten

Lottie is te gast op dé bruiloft van het jaar, een dag om nooit te vergeten. Daar ziet ze Max voor het eerst in vijftien jaar. Hun laatste kus was de beste uit Lotties leven. Ze stonden aan de vooravond van een prachtig liefdesverhaal. Toen gebeurde er iets schokkends dat hen uit elkaar dreef. Nu is hij hier, natuurlijk knap als altijd, en hij plaagt Lottie weer als vanouds – en die tintelende elektrische aantrekkingskracht is meteen terug. Lottie kan het niet uitstaan. Bovendien is Max buiten bereik.

Ruby’s man Peter zal het huwelijk inzegenen. Zij heeft hem altijd gesteund, maar wanneer ze de waarheid over hem ontdekt is ze zo verontwaardigd en vol ongeloof dat ze een heel impulsieve beslissing neemt, zonder aan de gevolgen te denken. En niets zal ooit nog hetzelfde zijn… Zal dé bruiloft van het jaar nog plaatsvinden?

Het verhaal van ‘Een dag om nooit te vergeten’ wordt vanuit meerdere personages verteld. De perspectiefwisseling van personage vindt soms binnen één hoofdstuk plaats. Dat is in het begin even wennen. Vooral omdat je dan nog niet precies weet wie wie is en welke rol ze binnen het verhaal hebben. Hoe verder je leest, hoe makkelijker je meeswitcht met de personages die Jill Mansell allemaal ten tonele brengt.

‘Een dag om nooit te vergeten’ spreekt tot de verbeelding. Soms iets teveel misschien. Mansell heeft er een kleine soapserie van gemaakt. De verschillende verhaallijnen zouden absoluut niet misstaan in bijvoorbeeld Goede Tijden Slechte Tijden. Dat doet overigens verder niets af aan het leesplezier. Met een boek van deze auteur weet je bij voorbaat al dat je het met plezier zal lezen. Voor mij was deze nieuwste roman wat oppervlakkerig in vergelijking met haar laatste romans. Ik heb het boek nog steeds met plezier gelezen. Ik merkte alleen dat ik het wat gemakkelijker weglegde dan dat ik met haar andere boeken heb. En ik merkte dat ik voorkeur had voor bepaalde personages. Ik las het liefste de fragmenten vanuit Ruby en ik was heel benieuwd hoe het met haar allemaal zou gaan verlopen. Liefhebbers van Mansell zullen ‘Een dag om nooit te vergeten’ absoluut met plezier lezen.

Auteur: Jill Mansell
Titel: Een dag om nooit te vergeten
Genre: Roman
Aantal pagina's: 352
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789021044125