Overslaan en naar de inhoud gaan

Jill Mansell – Het zonnetje in huis

cover

Wie had kunnen denken dat de excentrieke Edgar Allsopp de oplossing zou hebben voor Lou’s problemen? Hij biedt haar een baan en een dak boven haar hoofd in het dorp Foxwell in de Cotswolds. Een heerlijke plek, waar toevallig ook nog Remy woont, de nogal aantrekkelijke oudere broer van Lou’s vriend Sammy. Niet dat Remy haar ziet staan, maar toch…

De immer knorrige Edgar heeft echter wel een voorwaarde, waar Lou over moet zwijgen. Kan Lou zich aan die belofte houden?

‘Het zonnetje in huis’ van Jill Mansell leest als een trein. De auteur vertelt het verhaal vanuit een aantal personages en ze zijn stuk voor stuk leuk en interessant. Je wil als lezer meer over ze te weten en vooral ontdekken hoe ze geworden zijn wie ze zijn. Dat speelt mee dat je lekker door wil blijven lezen in deze roman. De fijne en vlotte schrijfstijl draagt daar ook zeker aan bij.

Mansell weet het luchtige element goed te combineren met wat zwaardere onderwerpen zonder dat het verhaal daarmee zijn feelgood karakter verliest. Enkele personages hebben in het verleden wat zaken meegemaakt. Dat heeft ze gevormd in hun leven. Het is boeiend om te ontdekken wat dit is geweest en het maakt een hoop duidelijk voor de lezer. Mooi gedaan door de auteur.

Sommige zaken zie in deze nieuwste roman van Mansell ergens al wel aankomen, maar de weg er naartoe is allesbehalve voorspelbaar. En de auteur heeft een hele leuke verrassende wending in het verhaal gezet. Dat zorgt voor een grote glimlach op het gezicht van de lezer. Je bent alvast gewaarschuwd: als je eenmaal begonnen bent in ‘Het zonnetje in huis’ wil je het liefste door blijven lezen. Ik had dit boek binnen twee dagen uit en ik waande me echt even in het dorpje Foxwell. Heerlijk!

Auteur: Jill Mansell
Titel: Het zonnetje in huis
Genre: Roman
Aantal pagina's: 384
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789021034690