Overslaan en naar de inhoud gaan

Jørn Zeiler – Het regent kraanvogels

Het regent kraanvogels

Jørn Zeiler laat de jaren en de seizoenen zinderen met altijd het oog gericht de natuur: de reis van de wespendief, hoe mussen donderjagen in de heg of de geheimen van een poldersloot. Zwerf door de natuur en door de tijd met deze bijzondere gedichtenbundel van Jørn Zeiler.

Jørn Zeiler (Alkmaar, 1955) groeide op in Bergen (NH) en studeerde biologie in Groningen. In zijn poëzie spelen vogels en natuur, maar ook het gemis van dierbaren en de eindigheid van het leven een grote rol. Hij trad twee keer op bij Dichters in de Prinsentuin en verscheidene andere cultuurfestivals. Twee van zijn gedichten zijn gepubliceerd in bundels van Dichters in de Prinsentuin.

De dichter heeft met ‘Het regent kraanvogels’ een mooie gedichtenbundel gepubliceerd. Zeiler heeft zijn bundel in vier delen opgedeeld: Bergen (NH); het gemis van dierbaren; natuur, vogels en seizoenen; het noorden. Hij weet zijn gedichten mooi te verwoorden. Door sommige word je zelfs even geraakt. Ik had dat met name bij de gedichten die over het gemis van dierbaren gingen. Dat komt ook omdat ik dan aan het gemis van mijn vader en mijn schoonvader moet denken. Mooi hoe Zeiler dit weet op te schrijven.

De dichtbundel ‘Het regent kraanvogels’ lees je niet in één ruk uit. Daar is een gedichtenboekje ook niet voor bedoeld. Af en toe pak je dit boek erbij en lees je één of meerdere gedichten. Soms lees je ook even een gedicht terug, omdat dat indruk heeft gemaakt of omdat je het mooi vindt of omdat het een bepaalde emotie bij je oproept.

Auteur: Jørn Zeiler
Titel: Het regent kraanvogels
Genre: Non-fictie
Aantal pagina's: 66
Uitgeverij: Palmslag
ISBN: 9789493343092