Overslaan en naar de inhoud gaan

Karin Thomas – De donkere dagen voor kerst

De donkere dagen voor kerst

Lynn Dunbar verhuist na tien jaar van Boston terug naar haar geboorteplaats Springfield waar ze aan het werk gaat als rechercheur. Een onopgeloste zaak trekt haar aandacht. Een paar dagen voor de kerst, verdween de tweeling Nick en Jeremy terwijl ze in de rij stonden te wachten bij de kerstman. Een jaar later verdwijnt de vijfjarige Daniel in hetzelfde winkelcentrum.

Lynn heeft een verdachte, maar het wordt haar verboden om het onderzoek voort te zetten. Iedereen is overtuigd van de onschuld van haar verdachte. De zaak neemt bizarre vormen aan, maar Lynn is vastbesloten om de zaak op te lossen, zelfs als haar eigen leven in gevaar komt.

‘De donkere dagen voor kerst’ wordt verteld vanuit hoofdpersonage Lynn. Hierdoor leer je haar goed kennen, omdat je ook haar gedachten en gevoelens leest. Karin Thomas weet dit personage prima neer te zetten binnen de beperkte pagina’s van een novelle. Het is leuk om te lezen hoe Lynn durft te vertrouwen op haar intuïtie en daar vol voor gaat, ook als niet iedereen het met haar eens is. Dat maakt haar een interessant personage.

Thomas wist me echter niet meteen mee te nemen in het verhaal van ‘De donkere dagen voor kerst’. Ik vond Lynn zoals gezegd een interessant personage. Aan de andere personen moest ik wel even wennen, vooral omdat ik niet altijd hun rol precies kon plaatsen. Naarmate je verder bent in deze spannende novelle en een en ander op hun plaats valt, snap je goed wie wie is en welke rol ze binnen het verhaal hebben. Richting de ontknoping weet de auteur de lezer goed mee te nemen in het verhaal. De verrassende wending had ik absoluut niet zien aankomen. Al met al vond ik het een prima novelle die dankzij het kersttintje uitstekend binnen deze tijd van het jaar past.

Auteur: Karin Thomas
Titel: De donkere dagen voor kerst
Genre: Spannende novelle
Aantal pagina's: 125
Uitgeverij: Hamley Books
ISBN: 9789464945171