Overslaan en naar de inhoud gaan

non-fictie

Francis van Broekhuizen – Bij twijfel hard zingen

De geliefde en fascinerende Francis van Broekhuizen, bekend van theater, radio en televisie, weidt op eigenzinnig en ontroerende wijze uit over haar roerige leven, ondersteund door haar eigen humoristische illustraties.

Kim do, 02/16/2023 - 08:30
Maryam Hassouni – Wat de fak

Maryam Hassouni, die op haar vijftiende furore maakte met de televisieserie Dunya en Desie, won voor haar rol in Offers als eerste Nederlandse actrice een Emmy. Ze kroop in de huid van vele karakters, van zelfmoordterrorist tot slachtoffer van de Marokkaanse cultuur, en alles wat daartussenin zit.

Kim vr, 02/10/2023 - 08:00
Matthew Perry – Friends, lovers en het grote verschrikkelijke ding

In een buitengewoon verhaal dat alleen door hem verteld kon worden, neemt Matthew Perry de lezers mee naar de soundstage van de succesvolste sitcom aller tijden, terwijl hij vertelt over zijn persoonlijke worsteling met verslaving.

Kim ma, 01/30/2023 - 08:55
Lieke Hester – Het kan ook nooit normaal

Een zakkenroller aanhouden, een lichaam zoeken in een donkere woning, een slechtnieuwsgesprek voeren, iemand die suïcidaal is proberen te helpen, een reanimatie uitvoeren of een uit de hand gelopen ruzie sussen: Lieke doet het allemaal, en soms zelfs allemaal op dezelfde dag.

Kim wo, 12/28/2022 - 15:28
Marlies Koers – Sorry dat ik je wakker bel

Van beschuit met muisjes direct door naar een live interview op nationale televisie: het leven van verloskundige Marlies Koers is er niet rustiger op geworden na het schrijven van haar eerste boek.

Kim di, 12/27/2022 - 08:44
Yeva Skaljetska – Yeva’s dagboek

Als Yeva op een vroege ochtend in maart wakker wordt van het geluid van geweerschoten, weet ze dat haar huis in Charkiv niet meer veilig is. In de vochtige, kleine kelder waar ze met haar oma moet schuilen, besluit ze haar verhaal op te schrijven.

Kim do, 11/10/2022 - 07:30
Israel van Dorsten – Wij waren, ik ben

Op zondag 13 oktober 2019 verliet ik de boerderij waar ik jarenlang vastzat en stapte een café in Ruinerwold binnen. Op dat moment maakte ik me definitief los uit de geloofswereld van mijn vader, die mij vijfentwintig jaar lang in zijn macht had.

Kim ma, 10/24/2022 - 16:00
Jantine van ’t Klooster – Lekker in je vel

Onze huid is één groot zintuig, via je huid ervaar je de wereld om je heen. Je huid vertelt jouw levensverhaal en zegt iets over leeftijd en gezondheid. Misschien heb je ervaren hoe sterk je huid op stress en zorgen reageert? Of heb je de wens om lekkerder in je vel zitten?

Kim do, 10/13/2022 - 10:18

Merlijn Kamerling – Nu ik je zie

Het leven en de dood van Antonie Kamerling staan bij miljoenen mensen in het geheugen gegrift. Maar zijn zoon Merlijn weet helemaal niet zo veel van zijn vader. Sinds zijn dood heeft Merlijn nooit een aflevering van GTST bekeken, geen films van zijn vader opgezet of interviews gelezen. Hij wilde het niet en hij kon het misschien ook wel niet.