Overslaan en naar de inhoud gaan

Lianne Reijntjes – Bestemming Barcelona

Bestemming Barcelona

Na een heftige break-up weet Melissa niet meer wat ze met haar leven moet doen. In een impulsieve bui vertrekt ze naar het zonnige Barcelona, waar ze halsoverkop een appartement heeft gehuurd.

Eenmaal daar aangekomen komt ze al gauw voor een verrassing te staan die haar toch al roerige leven nóg meer op z’n kop zet. Zal ze hier haar bestemming en geluk vinden? En belangrijker nog, zal ze zich ooit nog kunnen openstellen voor de liefde?

Met ‘Bestemming Barcelona’ heeft Lianne Reijntjes een heerlijk, zomers tussendoortje geschreven. Het verhaal leest lekker vlot en je waant je heerlijk even in Barcelona. De auteur weet bepaalde plekken heel beeldend te vertellen, waaronder het bezoek aan de Sagrada Família. Zelfs als je daar nog nooit geweest bent, kun je er in dit verhaal een goede voorstelling van maken.

Hoofdpersonage Melissa maakt een kleine groei door binnen dit korte verhaal. Leuk beschreven door Reijntjes. In een novelle heb je niet de ruimte om uitgebreid in te gaan op zaken en gebeurtenissen. Des te leuker is het om te lezen hoe Melissa aan het einde van het verhaal gegroeid is in vergelijking met het begin. Een bepaalde wending richting het slot van ‘Bestemming Barcelona’ zie je wel aankomen. Dat doet verder niets af aan het verhaal. Het is een fijn tussendoortje om op een heerlijk zomerse dag te lezen of om in een zomerse sfeer te komen.

Auteur: Lianne Reijntjes
Titel: Bestemming Barcelona
Genre: Novelle
Aantal pagina's: 80
Uitgeverij: Loft Books
ISBN: 9789047208631