Overslaan en naar de inhoud gaan

Linda Holmes – Oost west thuis best

Oost west thuis best

Oost west, thuis best – maar niet voor Evvie Drake. Het is een jaar geleden dat Evvies man plotseling overleed. Haar beste vriend Andy denkt dat ze rouwt, en Evvie laat hem in die waan – maar eigenlijk weet ze niet wat ze met het geld en het grote huis aan moet.

Dean Tenny was ooit topsporter, maar zijn ster is gevallen. En hij kan niet eens aan zichzelf uitleggen hoe het komt. Andy stelt voor dat Dean bij Evvie komt wonen, in het appartement aan de achterkant van haar huis. Evvie stemt in, maar ze spreken één ding af: Dean vraagt niet naar Evvies man, en Evvie vraagt niet naar Deans mislukte carrière. Een duidelijke regel, maar gek genoeg worden regels altijd verbroken...

Kunnen Evvie en Dean over hun verleden heenstappen en aan iets nieuws beginnen?

Het duurde even voordat ik in het verhaal van ‘Oost west thuis best’ zat. Ik was vorig jaar al eens in dit boek begonnen, maar ik heb het toen na een paar hoofdstukken weggelegd. Ik besloot het boek dit jaar een nieuwe kans te geven. En als je even doorzet, kom je in een mooi verhaal terecht.

Je hebt vooral even de tijd nodig om aan hoofdpersonage Evvie te wennen. Wat is er allemaal met haar gebeurd? Hoe verwerkt zij de dood van haar man? En waarom zit ze zichzelf zo in de weg? Stukje bij beetje laat Linda Holmes je daar achter komen. In eerste instantie begrijp je weinig van haar, maar hoe beter je haar leert kennen hoe beter je haar begint te begrijpen.

De verhaallijn rondom Dean Tenny vond ik van het begin af aan interessant. Wat is er precies met zijn carrière gebeurd? Waar wil hij naartoe in de toekomst? Er hangt mysterie rond dit mannelijk personage, maar wel mysterie waar je direct nieuwsgierig naar bent. Heerlijk! Al had de auteur wat mij betreft nog wel meer over Deans verleden mogen vertellen.

Holmes weet naar een mooie ontknoping toe te werken, die past binnen het verhaal. ‘Oost west thuis best’ is een prima feelgood roman. Ik vond het even doorbijten in het begin, maar het leverde uiteindelijk een mooi eindresultaat op.

Auteur: Linda Holmes
Titel: Oost west thuis best
Genre: Roman
Aantal pagina's: 333
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789024589357