Overslaan en naar de inhoud gaan

Linda van Rijn – Schermtijd

Schermtijd

Susanne doet tijdens een liefdesweekend in Parijs een ontdekking op de telefoon van haar vriend. Ze kan niet vermoeden welke fatale gevolgen die ontdekking heeft...

Linda van Rijn is dit jaar samen met haar uitgeverij Marmer de campagne ‘Meer lezen met Linda’ gestart. Ze wil mensen helpen om meer te gaan lezen en minder (doelloos) met hun telefoon bezig te zijn. Daarvoor geeft ze regelmatig tips en heeft ze een kort verhaal ‘Schermtijd’ geschreven dat sinds 5 februari gratis af te halen is bij de Bruna en de Read Shop (zolang de voorraad strekt).

Hoofdpersonage Susanne doet al vrij snel in het verhaal een bijzondere ontdekking op de telefoon van haar vriend. Deze ontdekking klopt niet met zoals ze hem inmiddels kent en daardoor kan ze het niet loslaten. Aan de ene kant kun je dit als lezer wel begrijpen, maar aan de andere kant vraag je je op dat moment wel even af waarom ze niet gewoon meteen aan hem vraagt hoe het zit.

Van Rijn weet de spanning goed op te bouwen in dit korte verhaal. Als lezer word je wel steeds benieuwder wat Steven nu allemaal op zijn telefoon uitspookt. De ontdekking die Susanne doet, is op zijn zachtst gezegd schokkend te noemen. Het verklaart bovendien een aantal zaken die zich daarvoor hebben afgespeeld. Vanaf dat moment verloopt het verhaal in een soort stroomversnelling. Het einde is vrij verrassend, zeker na het spannende eerste hoofdstuk. Prima spannend verhaal om lekker even tussendoor te lezen.

Auteur: Linda van Rijn
Titel: Schermtijd
Genre: Novelle
Aantal pagina's: 96
Uitgeverij: Marmer
ISBN: 9789460686375