Overslaan en naar de inhoud gaan

Liselotte Schipper – Mag ik je even houden?

Mag ik je even houden

Wanneer Veerle Lars tegen het lijf loopt tijdens het vrijgezellenfeest van haar zus, slaat de paniek toe. Niemand mag erachter komen dat Lars helemaal niet haar vriend is! Gelukkig pakt Lars vlekkeloos zijn rol weer op en hij biedt zelfs aan om mee te gaan naar de bruiloft in Edinburgh. Maar is dat wel verstandig, nu ze gevoelens voor hem begint te krijgen?

Mee naar de bruiloft in Edinburgh, stiekem vindt Lars dat helemaal niet erg. Sterker nog, hij kijkt ernaar uit om de hele week met Veerle samen te zijn. De reis verloopt niet zoals gepland en ze komen onverwachts in een storm terecht, die de chemie tussen hen allesbehalve bekoelt. Lars kan Veerle niet meer weerstaan, maar weet dat hij zich zal moeten blootgeven om dit een kans te geven. Durft hij dat wel?

‘Mag ik je even houden?’ gaat direct verder waar ‘Mag ik je even lenen is gestopt?’ Ondanks dat ik de beide delen vlak achter elkaar gelezen heb, moest ik toch even in dit tweede deel komen. Zoals ik in mijn recensie over het eerste deel al schreef: ik had het sterker gevonden als beide delen aan elkaar toegevoegd waren en één boek hadden gevormd. Dan had je in het leesritme kunnen blijven en was het net wat fijner geweest.

Net zoals in het vorige deel vertelt Liselotte Schipper het verhaal vanuit zowel Veerle als Lars. Je leert ze in dit tweede boek nog beter kennen én je ontdekt nog een aantal geheimen van ze. Het is leuk om vanuit de beide hoofdpersonages te lezen en om een nog beter beeld van ze te krijgen. Het verhaal ‘Mag ik je even houden?’ bevat bovendien de nodige humor en geeft je een wijze les mee: ga voor je ultieme droom en laat niets of niemand je daarvoor in de weg zitten!

Al met al is de Veerle en Lars-serie een prima debuut van Schipper. Ze heeft een fijne schrijfstijl en ze weet haar lezers prima te vermaken. De afloop van deze serie is ietwat voorspelbaar, maar de weg er naartoe ging niet zonder slag of stoot.

Auteur: Liselotte Schipper
Titel: Mag ik je even houden?
Serie: Veerle en Lars
Genre: Roman
Aantal pagina's: 128
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789021039947