Overslaan en naar de inhoud gaan

Lisette Jonkman – Te grazen

Te grazen

Nora ergert zich al sinds de brugklas kapot aan Rens, maar helaas vormt hij een vast onderdeel van haar vriendengroep. Over die vriendengroep gesproken: Hidde en Marieke hebben een allerschattigst boerderijtje gekocht. Hoog tijd voor een goed cadeau. Nora weet precies wat haar vrienden nodig hebben in hun leven: minischaapjes!

Helaas moet ze die fluffy beestjes ophalen met haar minst favoriete persoon op aarde. Als er vervolgens nóg een kink in de kabel komt, moeten Nora en Rens noodgedwongen een heel weekend op elkaars lip doorbrengen. Als dat maar goed gaat…

‘Te grazen’ verscheen al eerder als onderdeel van de verhalenbundel ’Romcomnibus’ en is nu als los e-book te lezen.

Verhalen van Lisette Jonkman kenmerken zich onder meer door humor. Daar staat ‘Te grazen’ ook vol van. Ook al is het een kort verhaal, zeker voor de begrippen van de auteur (vraag maar aan haarzelf als je daar meer over wil weten ;-)), je wordt heerlijk meegenomen in de wereld van Nora en haar minischaapjes. Heerlijk hoe de auteur dat voor elkaar heeft gekregen.

Jonkman weet met haar beeldende schrijfstijl ‘Te grazen’ mooi tot leven te laten komen voor haar lezers. Je ziet Nora, Rens en de minischaapjes zo voor je, vooral het moment waarop de kleine schapen in de auto geladen moeten worden. Daar heb ik toch wel even heel hartelijk om moeten lachen. Geniet van dit fijne verhaal als tussendoortje… en lees daarna alle boeken van Jonkman als je dat nog niet gedaan hebt.

Auteur: Lisette Jonkman
Titel: Te grazen
Genre: Kort verhaal
Aantal pagina's: 62
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789021036212