Overslaan en naar de inhoud gaan

Lisette Jonkman – Volgens het boekje

Volgens het boekje

Gelauwerd schrijver en zelfbenoemd kluizenaar Reinout Lutterbach is op het Boekenbal. Volledig onvrijwillig, overigens; zijn literair agent Hylke heeft hem meegesleept. De hele avond schudt hij handjes en maakt hij tegen zijn zin praatjes met andere mensen uit de boekenwereld. Hij telt de uren af tot hij naar huis mag, maar dan gebeurt er iets bijzonders...

Hij ziet iemand met wie hij wél wil praten.

Na het lezen van ‘Tussen de regels’ was ik erg benieuwd naar de prequel ‘Volgens het boekje’. Lisette Jonkman schreef dit korte verhaal. Wat is het leuk om nog meer te lezen over auteur Reinout Lutterbach. Je hebt een bepaald beeld van hem als je ‘Tussen de regels’ al gelezen hebt, maar je leert hem nu nog wat beter kennen aangezien dit verhaal vanuit hem verteld wordt.

Ik vond het een heerlijk verhaal… met een fantastische bijrol voor auteur Loes. Jonkman weet met haar beeldende vertelwijze met name het Boekenbal helemaal tot leven te toverend voor de lezer. Je ziet alles zo voor je en je ligt gewoon regelmatig even in een deuk om bepaalde scènes. Ik zal niets verklappen, maar ik wil wel even zeggen dat Reinout een gelijke vindt op het Boekenbal. Die scènes behoren absoluut tot mijn favorieten in dit verhaal.

Een tip: lees eerst ‘Tussen de regels’ en dan ‘Volgens het boekje’ voor het optimale leeseffect van beide korte verhalen.

Auteur: Lisette Jonkman
Titel: Volgens het boekje
Genre: Novelle
Aantal pagina's: 32
Uitgeverij: The Feelgood Five
ISBN: 1230007011634