Overslaan en naar de inhoud gaan

Lotte Petersen – De rest is confetti

De rest is confetti

Journaliste Lola de Winter droomt van een carrière vol spetterende scoops en baanbrekende interviews. Maar bij de dorpskrant waarvoor ze al jaren werkt, komt ze niet verder dan artikelen over rommelmarkten, gerenoveerde parkbankjes en hondentoiletten. Tot één ontmoeting alles verandert…

Abel van Engelen groeide op in dezelfde buurt, maar heeft het in tegenstelling tot Lola helemaal gemaakt. Hij is één van de beroemdste en meest geliefde cabaretiers van het land. Abel doet Lola een opmerkelijk voorstel: ze krijgt van hem een grote primeur, die haar ongetwijfeld een promotie zal opleveren, maar moet hem in ruil daarvoor eerst helpen iemand uit zijn verleden op te sporen. Hoever moet Lola gaan voor haar droombaan? En… voor de liefde?

Wat heeft Lotte Petersen met ‘De rest is confetti’ een prachtige roman geschreven. Ik heb van het begin tot het eind genoten van dit boek. De auteur laat je lachen en huilen, zorgt voor verwarring en weet alle personages heel mooi en geloofwaardig neer te zetten. Erg knap gedaan.

Het verhaal wordt vanuit hoofdpersonage Lola verteld. Je leert haar goed kennen, doordat je haar gevoelens en gedachten leest. Ook de personen om haar heen leer je wat beter kennen. Je ontdekt hoe haar relatie met Diede in elkaar steekt, wat ze echt van haar werk vindt, hoe ze een band met Abel opbouwt en wat ze zoal in het verleden heeft meegemaakt.

Door Petersen stukje bij beetje informatie geeft, bedenk je zelf in eerste instantie wat er allemaal aan de hand zou zijn en ontdek je later wat er klopt en wat niet. Dit zorgt ervoor dat je door wil blijven lezen. Je legt het boek met moeite weg, want je wil het liefste in één ruk dit verhaal uitlezen. Hoe verder je in ‘De rest is confetti’ bent, hoe meer verrassende wendingen er voorbij komen. Met een lach, een traan en een zucht sluit je uiteindelijk dit boek. Wat een prachtig verhaal!

Auteur: Lotte Petersen
Titel: De rest is confetti
Genre: Roman
Aantal pagina's: 336
Uitgeverij: HarperCollins
ISBN: 9789402711479