Overslaan en naar de inhoud gaan

Madelein Kerseboom – Noodlanding

Noodlanding

Copiloot Roxan leidt een avontuurlijk leven en daar geniet ze met volle teugen van. Als ze tijdens een vlucht door een heftig incident plotseling een tussenlanding uit moet voeren, verandert alles in één klap. Roxan houdt haar hoofd koel en brengt iedereen in veiligheid, maar de impact van het incident blijkt groter dan ze had gedacht... en ze raakt alle grip op haar leven kwijt.

In de hoop de oude Roxan terug te vinden stort ze zich vol overgave in het nachtleven. Ze is van plan om voorlopig alleen maar te feesten en precies te doen waar ze zin in heeft, maar dan wordt ze halsoverkop verliefd. Lukt het Roxan om haar problemen onder ogen te komen en de muur die ze om zich heeft opgetrokken af te breken?

Na een korte proloog is de aandacht van de lezer direct getrokken. Vanuit welk personage wordt dit verteld? En over welk personage gaat dit? Je vormt je meteen een idee in je hoofd, maar je komt er pas gaandeweg het boek achter of dit wel of niet klopt.

In het eerste deel uit de Vlucht-serie stond Esmee centraal. In ‘Noodlanding’ is het de beurt aan één van haar beste vriendinnen Roxan. De andere beste vriendin van de dames Yara komt ook af en toe voorbij. Haar hele verhaal lezen we hopelijk in het volgende deel.

Madelein Kerseboom geeft haar lezers even kort een beeld hoe het leven van Roxan eruit ziet. Vervolgens weet ze de heftige noodlanding heel realistisch te beschrijven. Niet dat ik ooit een zo’n landing heb meegemaakt gelukkig, maar je voelt haast de angst en de kracht van het hoofdpersonage die er alles aan doet om haar passagiers en haar collega’s veilig te laten zijn. Wat moet het heftig zijn als je dit ooit in het echt hebt meegemaakt.

Na deze heftige gebeurtenis verandert de toon van het verhaal. Ervoor was het redelijk luchtig en gezellig; erna ga je ontdekken wat de impact ervan op Roxan is. Dat is niet mis, kan ik je zeggen. Je mag het verhaal zelf lezen om te zien wat er allemaal gebeurt, maar je leeft enorm mee met Roxan en tegelijkertijd wil je in het verhaal duiken om haar te vertellen dat ze niet zo moet doen. Je wordt als lezer he-le-maal meegenomen in het verhaal. Heerlijk als een auteur dat voor elkaar krijgt.

Richting het einde van ‘Noodlanding’ gebeurt er veel in korte tijd, zonder dat dit ongeloofwaardig overkomt. Kerseboom laat dit tweede deel op een passende manier eindigen. Je wordt hierna nieuwsgierig naar het verhaal van Yara. Kom maar op met deel 3.

Auteur: Madelein Kerseboom
Titel: Noodlanding
Serie: Vlucht
Genre: Roman
Aantal pagina's: 320
Uitgeverij: Xander Uitgevers
ISBN: 9789401620062