Overslaan en naar de inhoud gaan

Manuela Inusa – De betoverende antiekzaak

De betoverende antiekzaak

Ruby restaureert snuisterijen van over de hele wereld en verkoopt ze in de kleine antiekwinkel die ze jaren geleden heeft overgenomen van haar moeder. Hoewel Ruby graag in het verleden hangt, moet ze toegeven dat ze nog een andere droom heeft: haar eigen boekhandel openen. Maar kan ze Valerie Lane en haar vriendinnen zomaar gedag zeggen?

‘De betoverende antiekzaak’ is het derde deel in de Valerie Lane serie van Manuela Inusa, waarin een gezellig winkelplein centraal staat. In dit boek is Ruby het hoofdpersonage.

Ruby was één van de personages waar ik graag meer over wilde weten na het lezen van de vorige twee boeken. Zij is de jongste winkelier en ze heeft al heel wat meegemaakt. Ze woont samen met haar vader. Haar moeder is al overleden. Dat heeft grote impact gemaakt op haar én op haar vader. In ‘De betoverende antiekzaak’ lees je meer over Ruby’s verleden en hoe het tussen haar en haar vader gaat. Manuela Inusa laat in dit derde boek zien dat ze niet schroomt om ook over wat heftigere onderwerpen te schrijven, zonder dat het verhaal de luchtigheid verliest. Het is een mooie combinatie geworden.

Inusa heeft met Ruby een zeer bijzonder personage neergezet. In het eerste deel kwam ze nog wat excentriek over, maar als je haar beter leert kennen begrijp je haar ook beter. Haar verleden heeft haar absoluut gevormd. Ze maakt in dit boek een grote ontwikkeling door, waardoor ze meer voor zichzelf kiest en waardoor ze zich beter gaat voelen. Heel mooi om te lezen. Personage Gary draagt daar zeker aan bij. Heel fijn om hem beter te leren kennen en meer over zijn verleden te weten. Daardoor begrijp je hem ook stukken beter.

‘De betoverende antiekzaak’ leest vlot en staat vol beeldende beschrijvingen. Je beeld over Valerie Lane, haar winkeliers en de verschillende bijpersonages wordt steeds beter. Dat is het fijne aan deze serie. Het is bijvoorbeeld heel leuk om een aantal vaste klanten beter te leren kennen. Dit derde deel is mijn favoriet tot nu toe. Ik ben heel benieuwd naar de rest van de serie.

Auteur: Manuela Inusa
Titel: De betoverende antiekzaak
Serie: Valerie Lane
Genre: Roman
Aantal pagina's: 288
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022594261