Overslaan en naar de inhoud gaan

Manuela Inusa – De charmante cadeauwinkel

De charmante cadeauwinkel

De grote droom van Orchid is uitgekomen: ze is een eigen cadeauwinkel begonnen! Haar deur staat altijd open en Orchid staat voor iedereen klaar. Maar waar haar klanten blind varen op haar advies, durft uitgerekend haar grote liefde Patrick haar niet te vertrouwen.

‘De charmante cadeauwinkel’ is het vijfde deel in de Valerie Lane serie van Manuela Inusa, waarin een gezellig winkelplein centraal staat. In dit boek is Orchid het hoofdpersonage.

Tijdens het lezen van de vorige boeken uit deze serie kwam Orchid als een vrij overweldigend personage over die wist wat ze wilde en wist hoe ze dat moest bereiken. In dit vijfde boek leer je haar beter kennen en komt ze hier en daar toch wat anders over. Ze twijfelt veel, ze weet soms niet zo goed wat ze wil en ze laat soms over zich heen lopen door bijvoorbeeld haar vriend. Orchid kwam soms in dit verhaal heel anders over dan ik had verwacht.

Manuela Inusa heeft in ‘De charmante cadeauwinkel’ de meest onverwachte wending van de serie gezet. Als je erover nadenkt, past het wel binnen het verhaal. Het had alleen wat mij betreft wat verder uitgewerkt mogen worden. Het wordt nu ineens in een zeer korte tijd verteld en daar lijkt het mee afgedaan. Hier en daar hadden daar net wat meer pagina’s aan gewijd mogen worden. Dat was het verhaal zeker ten goede gekomen.

Op het einde heeft Inusa nog een twist in het verhaal verwerkt. Deze was mooier en paste nog beter binnen het verhaal. Al met al is het leuk om Orchid beter te leren kennen, maar dit boek is voor mij zeker niet het beste deel uit de serie.

Auteur: Manuela Inusa
Titel: De charmante cadeauwinkel
Serie: Valerie Lane
Genre: Roman
Aantal pagina's: 288
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022595169