Overslaan en naar de inhoud gaan

Manuela Inusa – De chocolaterie van je dromen

De chocolaterie van je dromen

Keira houdt meer van haar werk dan van wat dan ook: in haar kleine chocolaterie in Valerie Lane verkoopt ze handgemaakte lekkernijen. Haar versgebakken koekjes, zelfgemaakte bonbons en met chocolade omhuld fruit zijn populair bij jong en oud.

Maar dan wordt haar geluk verstoord: ze krijgt steeds vaker ruzie met haar vriend, en die ene charmante klant die de winkel regelmatig bezoekt zorgt voor de nodige verwarring. Gelukkig zijn haar vriendinnen er altijd wanneer ze het even niet meer weet. Kan Keira haar privéleven net zo goed op orde krijgen als haar winkel?

‘De chocolaterie van je dromen’ is het tweede deel in de Valerie Lane serie van Manuela Inusa, waarin een gezellig winkelplein centraal staat. In dit boek is Keira het hoofdpersonage.

Je leest het verhaal vanuit hoofdpersonage Keira. Zij is in het eerste deel uit deze serie af en toe al even voorbij gekomen. Het is leuk om haar nu beter te leren kennen. Ze komt als een lief, aardig en sympathiek personage over, die beter verdiend dan de relatie waarin ze nu zit. Je zou haar af en toe even willen toespreken, zoals haar vriendinnen ook doen. Manuela Inusa weet je echt mee te nemen in dit verhaal. Heerlijk!

Tijdens het lezen van ‘De chocolaterie van je dromen’ krijg je watertandend zit om de chocoladewinkel van Keira te bezoeken. Het klinkt allemaal heerlijk wat zij maakt. De beeldende schrijfstijl van Inusa draagt daaraan bij. Je kunt je een goed beeld vormen van de winkel en de lekkernijen die daar gemaakt en verkocht worden. Leg maar wat chocolade klaar als je dit boek gaat lezen.

De afloop van het verhaal is niet helemaal verrassend, maar het past uitstekend binnen dit verhaal. Doordat je je meer kunt inleven in hoofdpersonage Keira heb ik dit tweede deel met nog meer plezier gelezen dan het eerste deel. De andere winkeliers zijn ook aan bod gekomen en je bent nieuwsgierig naar hun verhaal en wat hen allemaal nog te wachten staat. Op naar deel 3!

Auteur: Manuela Inusa
Titel: De chocolaterie van je dromen
Genre: Roman
Serie: Valerie Lane
Aantal pagina's: 320
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022598771