Overslaan en naar de inhoud gaan

Manuela Inusa – Het kleine straatje met het grote hart

Het kleine straatje met het grote hart

De afgelopen drie jaar is er veel gebeurd in Valerie Lane. Laurie, de eigenaresse van de theewinkel, heeft een tweede kindje gekregen, chocolatier Keira is getrouwd en Orchid is haar grote liefde gevolgd. Maar hoewel niet iedereen meer in de buurt is en er veel is veranderd, heerst er nog steeds tevredenheid in het kleine straatje in het hart van Oxford.

Dan gebeurt er iets wat niemand had verwacht, en komen de vrouwen van Valerie Lane weer samen om de wens van een dierbare vriendin te vervullen.

‘Het kleine straatje met het grote hart’ is het zesde en laatste deel in de Valerie Lane serie van Manuela Inusa, waarin een gezellig winkelplein centraal staat. In dit boek komen alle personages aan het woord.

De eerste paar hoofdstukken van ‘Het kleine straatje met het grote hart’ worden gebruikt om de verschillende winkeleigenaren kort voor te stellen en te laten weten wat zij zoal hebben meegemaakt. Dat is handig als het even geleden is dat je de vorige boeken hebt gelezen. Wanneer je de serie als het ware in één keer doorleest, kan dit wat herhalend overkomen omdat je het allemaal nog vers in je geheugen hebt zitten.

Je merkt tijdens het lezen van ‘Het kleine straatje met het grote hart’ dat Inusa haar Valerie Lane serie op een mooie en ietwat zoetsappige manier wil afronden. Het is een feelgood serie die een feelgood einde krijgt. Dat past prima binnen deze reeks. Het is leuk om te lezen hoe het nu met iedereen gaat en wat er in de afgelopen drie jaar is gebeurd. De verschillende personages komen kort aan bod, omdat de auteur ervoor gekozen heeft om iedereen voorbij te laten komen. Daardoor is er weinig ruimte om dat uitgebreid te doen. Het overkoepelde onderwerp dat centraal staat in dit zesde boek is verdrietig en mooi tegelijkertijd.

‘Het kleine straatje met het grote hart’ is een echt afsluitend deel van een fijne serie. Het is geen hoogstaande serie, maar het is wel een heerlijke reeks om bij weg te dromen en om je lekker even te wanen in een bijzondere winkelstraat. Je bent de verschillende winkeliers gaan waarderen; de een wat meer dan de ander. Je kunt je helemaal voorstellen dat je daar zelf rondloopt om te winkelen, rond te neuzen en wat lekkers te eten en te drinken. Ik heb de serie met plezier gelezen.

Auteur: Manuela Inusa
Titel: Het kleine straatje met het grote hart
Serie: Valerie Lane
Genre: Roman
Aantal pagina's: 272
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022595176