Overslaan en naar de inhoud gaan

Mara Collins – Moordboeket

Moordboeket

Wanneer Isa Winter op een morgen een mannenbeen tussen haar mooie borderplanten vindt, is ze in de eerste plaats misnoegd. Maar al snel merkt ze dat haar saaie leventje een nieuwe wending krijgt wanneer er ze een nieuwe, knappe buurman krijgt en haar vriendin haar (on)willige partner in crime wordt wanneer ze besluit om uit te vissen wie de man was en waarom hij uitgerekend tussen haar bloemen dood moest gaan.

De kaft en de flaptekst van ‘Moordboeket’ maken je erg nieuwsgierig om dit boek te gaan lezen. De ondertitel “Wat als je een been in je voortuin vindt?” heeft Mara Collins goed gekozen om de nieuwsgierigheid van de lezer te wekken.

Het verhaal leest prima weg. De auteur heeft een leuke schrijfstijl en weet de lezer op een vermakelijke manier mee te nemen in Isa’s zoektocht naar het slachtoffer en de dader. Ieder hoofdstuk heeft een (korte) titel. Hierdoor wist je soms al even iets meer dan wat je tot dan toe gelezen had. Daar moest ik soms wel even aan wennen. Je kreeg als het ware een soort kleine samenvatting waar dat hoofdstuk over zou gaan. Dat had van mij niet per se gehoeven.

Collins weet het verhaal tot leven te brengen voor haar lezers dankzij de levendige schrijfstijl. Ondanks dat er een moordzaak onderzocht wordt, is het verhaal vrij luchtig geschreven. Het past uitstekend binnen het genre cosy crime. De auteur weet naar een verrassende ontknoping toe, waarin je alle antwoorden krijgt op de vragen die je had. Dat maakt van ‘Moordboeket’ een vermakelijk en leuk boek om te lezen.

Auteur: Mara Collins
Titel: Moordboeket
Genre: Cosy crime
Aantal pagina's: 175
Uitgeverij: Hamley Books
ISBN: 9789464661743