Overslaan en naar de inhoud gaan

Maranke Rinck – Meesterkok

Meesterkok

Ellis en Dante krijgen kookles op school, en Bob Popcorn wil HEEL graag meedoen. De afspraak is dat hij rustig thuisblijft, maar ja. Hij moet zijn vrienden toch helpen met het winnen van de toetjeswedstrijd?

Bob gaat stiekem mee en blijkt een geweldige aanwinst in de keuken. Hij kookt werkelijk de sterren van de hemel! Met zijn drieën bedenken ze een recept voor het allerlekkerste toetje van de wereld. Mét popcorn. Maar dan is ineens ALLE popcorn op. OVERAL! Hoe kan dat? En waarom doet Dante steeds zo geheimzinnig?

Onderzoek wijst uit dat kinderen het gelukkigst leren lezen als ze zelf naar een boek grijpen. Daarom is de serie ‘Tijgerlezen’ ontwikkeld voor beginnende lezers van 5 tot 9 jaar. ‘Meesterkok’ (het vierde deel in de Bob Popcorn-serie) is uitermate geschikt voor de iets geoefende lezer en is ook erg leuk om voor te lezen.

Auteur Maranke Rinck en illustrator Martijn van der Linden hebben met Bob Popcorn een geweldig personage bedacht. Bob is grappig, leuk, temperamentvol en… een maiskorrel die popcorn wordt als hij heel boos is. Geniaal! Zowel kinderen als volwassenen genieten van deze verhalen.

Het leuke aan de manier van vertellen door Rinck en Van der Linden is dat je zowel de tekst als de illustraties moet lezen om het volledige verhaal te hebben. Dat zorgt ervoor dat het lezen extra leuk wordt voor het jonge lezerspubliek én dat je de illustraties extra goed bekijkt. Die maken in ‘Meesterkok’ écht onderdeel uit van het verhaal. Daarbij zorgen de afbeeldingen ervoor dat het gehele verhaal nog beter tot leven komt voor de lezer. Je kunt je een goed beeld vormen van de personages, hun omgevingen en de gebeurtenissen die plaatsvinden. Heerlijk!

Het verhaal van ‘Meesterkok’ leest vlot, zit vol spanning en humor en kent een mooie ontknoping. De allerlaatste pagina laat zien dat er nog genoeg ruimte is voor een vijfde deel in deze leuke reeks!

Auteur: Maranke Rinck
Titel: Meesterkok
Serie: Bob Popcorn
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 208
Uitgeverij: Querido
ISBN: 9789045127873