Overslaan en naar de inhoud gaan

Marijke Vos – In het honderd

In het honderd

Cleo Huizinga is dolblij met haar nieuwe baan als assistent van privédetective Sandra Keizer. Zonder enige opleiding maar vol goede moed stort ze zich op alle zaken die Sandra haar toeschuift.

Cleo’s eerste zaak is de ontvoerde schoothond van de gevallen BN’er Chelsea Valentino. Cleo verdenkt persoonlijk assistente Lora die een hekel heeft aan haar bazin en ze gaat undercover om de ex van Chelsea in het oog te houden. Dat terwijl de tijd door blijft tikken en het beestje nog steeds nergens te bekennen is.

‘Cleo Huizinga, privédetective’ is een zesdelige feelgoodserie van Marijke Vos. ‘In het honderd’ is het eerste deel.

In ‘In het honderd’ maken we kennis met Cleo Huizinga. Je wordt meteen in het verhaal meegenomen als je ontdekt hoe Cleo zich binnen bluft als assistentie van Sandra Keizer en wat haar grootste motivatie is om hier aan de slag te gaan. Dat zal ik verder niet verklappen. Dit is namelijk veel te leuk om zelf te lezen.

Dit eerste deel voelt op sommige momenten als een soort introductiedeel. Je leert Cleo en haar familie alvast wat kennen en je komt al iets te weten over Cleo’s bazin en Cleo’s IT-collega. Deze informatie is zeker handig voor de rest van de serie, zodat de auteur niet telkens iedereen meer hoeft te introduceren.

Vos heeft een grappige eerste zaak beschreven voor Cleo. Het hoofdpersonage stort zich hier vol in en weet de gekste dingen mee te maken. Daar moet je af en toe toch wel erg om lachen. De ontknoping lijkt wat vlot te verlopen, maar het verhaal eindigt met een cliffhanger waardoor je meteen door wil lezen in het volgende deel.

Auteur: Marijke Vos
Titel: In het honderd
Serie: Cleo Huizinga, privédetective
Genre: Roman
Aantal pagina's: 92
Uitgeverij: HarperCollins
ISBN: 9789402770650