Overslaan en naar de inhoud gaan

Marijke Vos – James’ geheim

James' geheim

1905 James kan de wending die zijn leven heeft genomen amper geloven. Hij vlucht het Londense nachtleven in en onttrekt zich aan zijn nieuwe verantwoordelijkheden. Dan maakt hij een desastreuze fout. Wanneer hij uit onverwachte hoek een aanbod krijgt dat zijn problemen kan oplossen, heeft hij geen andere keuze dan het te accepteren. Ook al betekent dat het opgeven van zijn vrijheid én… van een kans op ware liefde.

Ruim 100 jaar later Iris leeft het snelle leven. Ze heeft een goede baan, veel vrienden en aan mannelijke aandacht geen gebrek. Wanneer er twee achternichten opduiken met een mysterieus verhaal over haar familiegeschiedenis, heeft ze daar dan ook weinig zin in. Als Iris noodgedwongen pas op de plaats moet maken, leert ze dat je soms mag leunen op anderen en dat liefde je simpelweg overkomt, juist als je het niet verwacht.

Na een aantal fijne feelgood boeken waagt Marijke Vos zich aan een ander genre: de historische roman. ‘James’ geheim’ is het derde deel in de Ridgewood Hill trilogie, waarin de middelste broer James centraal staat.

Het verhaal wordt vanuit het heden en het verleden verteld. Je leest in het verleden voornamelijk vanuit James, waar je door de eerdere twee boeken al een heel beeld van hebt gevormd. Het is de vraag of dat beeld klopt of niet. In het heden leer je Iris kennen, de achternicht van Flora en Rose. Door die afwisseling tussen heden en verleden wil je door blijven lezen. Aan de ene kant ben je benieuwd hoe het allemaal zat in het verleden en aan de andere kant wil je weten wat voor gevolgen zaken uit het verleden voor het heden hebben. Heel interessant gedaan door de auteur.

Vos heeft een zeer fijne schrijfstijl en weet haar lezers van het begin tot het eind te boeien. Door de eerdere twee boeken heb je nog allerlei vragen over James en over Ridgewood Hall. In dit derde boek krijg je je antwoorden. Dan blijkt dat niet alles is zoals het in eerste instantie leek te zijn. Het is altijd leuk als een auteur je weet te verrassen en laat zien hoe knap alles in elkaar blijkt te steken.

‘James’ geheim’ vormt een prachtige afsluiting van een hele mooie historische trilogie. Dankzij het allerlaatste hoofdstuk sluit je dit boek met een goed gevoel en kijk je terug op het lezen van drie erg mooie en boeiende boeken. Hopelijk was dit niet het enige uitstapje van Vos naar de historische roman. Dit smaakt absoluut naar meer.

Auteur: Marijke Vos
Titel: James’ geheim
Serie: Ridgewood Hall
Genre: Roman
Aantal pagina's: 352
Uitgeverij: HarperCollins
ISBN: 9789402712483