Overslaan en naar de inhoud gaan

Marijke Vos – Met de noorderzon

Met de Noorderzon

Cleo Huizinga is dolblij met haar nieuwe baan als assistent van privédetective Sandra Keizer. Zonder enige opleiding maar vol goede moed stort ze zich op alle zaken die Sandra haar toeschuift.

Cleo en Philip werken al weken in het geheim samen om Philips vermiste vader op te sporen. De obstakels blijven echter komen en het is duidelijk dat iemand er alles aan doet om hen te dwarsbomen. Het spoor leidt Cleo en Philip naar het idyllische Sint Maarten, maar wat ze daar aantreffen zorgt voor een grote shock. In deze spannende finale worden geheimen en intriges ontrafeld, terwijl Cleo en Philip zichzelf én hun relatie op de proef stellen. Zullen ze de waarheid aan het licht brengen?

‘Cleo Huizinga, privédetective’ is een zesdelige feelgoodserie van Marijke Vos. ‘Met de noorderzon’ is het zesde en laatste deel.

Gelukkig gaat dit laatste boek direct verder waar het vorige is geëindigd. Je bent zo benieuwd hoe het nu in elkaar steekt met de vermissing van Philips vader dat je haast niet kunt wachten om dit boek te lezen. Marijke Vos heeft de nodige verrassingen voor haar lezers in petto. Daar kan ik natuurlijk niet teveel over zeggen, maar verraad, liefde, geld en familie spelen een belangrijke rol in dit boek.

Vos heeft hoofdpersonage Cleo door het boek heen een mooie ontwikkeling door laten maken. Cleo is echt gegroeid en ze weet steeds beter wat ze wel en niet wil. De innerlijke discussies die ze voert, zijn prachtig om te lezen. Het personage Philip weet je ook steeds meer te waarderen. In ‘Met de noorderzon’ ontdek je eindelijk of hij aan de goede of aan de slechte kant staat. Personage Ahmet heeft in dit laatste deel een vrij kleine rol… maar ik wil hem graag nog één keer noemen, want ik vind hem een geweldig personage. Hij gaf deze serie absoluut wat extra’s.

Het einde is vrij spectaculair te noemen, waarbij het allerlaatste hoofdstuk een prachtig einde vormt van een hele leuke serie. Ik heb ‘Cleo Huizinga, privédetective’ met heel veel plezier gelezen. Ik heb genoten van de verschillende personages, de uiteenlopende zaken en de leuke verwijzingen naar Baantjer. Aanrader om te lezen! Ennuh… wanneer wordt hier een televisieserie van gemaakt? Ik ben voor!

Auteur: Marijke Vos
Titel: Met de noorderzon
Serie: Cleo Huizinga, privédetective
Genre: Roman
Aantal pagina's: 94
Uitgeverij: HarperCollins
ISBN: 9789402770704