Overslaan en naar de inhoud gaan

Marjolein van der Gaag – Verlaat de gevangenis zonder betalen

Verlaat de gevangenis zonder betalen

Brenda van Ameland is in alle staten als haar dochter Marit ’s ochtends niet op school verschijnt en niemand weet waar ze is. Als afdelingsdirecteur van de Belastingdienst wordt Brenda al maandenlang opgeslokt door de ontstane puinhoop rondom de kinderopvangtoeslag. Ze heeft geen idee wat haar puberdochter bezighoudt. Ook haar huwelijk met Ronald staat zwaar onder druk.

Brenda en Ronald belanden in een emotionele rollercoaster door de vermissing van hun dochter. Het enige wat nog telt is dat Marit veilig thuiskomt.

‘Verlaat de gevangenis zonder betalen’ is mijn eerste kennismaking met Marjolein van der Gaag. En wat heeft deze auteur een steengoede thriller geschreven. Vanaf het begin word je meegenomen in de erg spannende zoektocht naar de vermiste Marit. Je leest hoe de direct betrokkenen van Marit met de vermissing omgaan, wat eraan vooraf is gegaan en hoe het afloopt. Dit zijn grofweg de drie delen waarin de auteur het boek heeft opgedeeld.

Van der Gaag weet de spanning en het tempo hoog te houden in deze thriller. De auteur maakt gebruik van korte hoofdstukken en veel verschillende personages. Op die manier weet je soms meer dan de personen in het boek zelf en dat verhoogt de spanning nog meer. Je hebt niet van ieder personage direct door wat hij of zij met de vermissing te maken heeft. Hoe verder je in het boek bent, hoe beter je verbanden kunt leggen tussen de verschillende personen. De auteur probeert je een bepaalde richting in te sturen wat de aanleiding voor de vermissing is… maar of dat ook het juiste is? Daarvoor moet je de hele thriller lezen. Ik kan je één ding zeggen: als je eenmaal in dit boek begonnen bent, wil je het het liefste in één keer uitlezen. Heerlijk als een auteur dat voor elkaar krijgt.

Als je in het derde en laatste deel van ‘Verlaat de gevangenis zonder betalen’ terecht bent gekomen, lees je het verhaal in een keer uit. De auteur heeft hier en daar nog wat verrassende wendingen voor haar lezers in petto. Heerlijk! Het plot zit erg goed in elkaar en het afsluitende hoofdstuk geeft je nog de allerlaatste antwoorden op je vragen. Absoluut een aanrader voor liefhebbers van thrillers. Ik kijk uit naar meer werk van deze auteur.

Auteur: Marjolein van der Gaag
Titel: Verlaat de gevangenis zonder betalen
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 300
Uitgeverij: De Crime Compagnie
ISBN: 9789461098825