Overslaan en naar de inhoud gaan

Marjolein Vrijenhoek – Alles is relatief

Alles is relatief

Newly divorced Lara boekt een eenoudervakantie in de Dordogne met haar puberdochter en -zoon. Onder de Franse zon ziet ze haar kinderen opbloeien en heeft ze eindelijk tijd te herontdekken wie ze is, na de lange relatie met haar ex Luc. Ze merkt ook dat ze nog prima in de smaak valt. Niet alleen bij een van de andere single parents, maar ook bij campingbaas Mathieu.

Als haar kinderen na twee weken worden opgehaald door hun vader, die met ze naar de Toscaanse villa gaat waar ze al jaren als gezin kwamen, besluit Lara wat langer in de Dordogne te blijven. Maar dan wordt ze ruw van haar roze wolk getrokken door een alarmerend telefoontje. Niet alleen belandt ze in haar ergste nachtmerrie: Lara komt ook voor een keuze te staan die haar toekomst én die van haar gezin zal bepalen...

Het verhaal van ‘Alles is relatief’ begint als een heerlijke, zomerse roman. Marjolein Vrijenhoek weet met haar vlotte schrijfstijl de lezer direct bij het verhaal te betrekken. Je wordt meegenomen naar de Franse camping met alle gasten. De manier waarop de auteur met name de verschillende personage beschrijft, is geweldig te noemen. Je zit ze één voor één zo voor je. Heerlijk! Je krijgt een goed beeld van de groep alleenstaande ouders en hun kinderen op de camping.

Op een gegeven moment krijgt het boek een ietwat andere toon. Er vindt een heftige gebeurtenis plaats, waardoor alles even anders wordt. Je begrijpt hierdoor direct de titel van het boek ‘Alles is relatief’. Vrijenhoek weet de omslag in het verhaal goed te verwoorden. Het leest nog steeds erg prettig, maar het laat je als lezer ook even nadenken over bepaalde zaken. Is het nu echt zo erg als…? Weet je goed voor jezelf wat het belangrijkste in je leven is…? Knap gedaan door de auteur.

Aan het einde komt alles samen in het verhaal en sluit je met een fijn gevoel dit boek af. Wat heeft de auteur een fijn debuut geschreven. Ik hoop dat ze nog meer zal gaan uitbrengen, want dit boek smaakt absoluut naar meer.

Auteur: Marjolein Vrijenhoek
Titel: Alles is relatief
Genre: Roman
Aantal pagina's: 304
Uitgeverij: VBK Lab
ISBN: 9789032520458